Tag på en afbudsrejse med kæresten

Tag på en afbudsrejse med kæresten

Drømmer du om firestjernet hotel og luksushygge med kæresten? Men har I ikke lige pengene til at få drømmen til at gå i opfyldelse? Det er der heldigvis råd for! Hvis I er heldige og har is i maven, kan I nemlig få fingrene i en super afbudsrejse og få flybillet og hotelophold til sydens sol for meget små penge!

ferie afbud kæresten

Hvad er en afbudsrejse?

En afbudsrejse er ikke, som navnet ellers antyder, en afbudsrejse. Det er faktisk restpladser, som rejsebureauerne endnu ikke har fået solgt. De billigste afbudsrejser går derfor, logisk nok, til de mest populære destinationer, som Tyrkiet og Mallorca, fordi de har det største opbud af billetter.

Afbudsrejserne er en slags ventil for rejsebureauerne, som de bruger, når de har brug for at sælge rejser hurtigt. Hos de fleste charterselskaber kører det hele stort set per automatik, og priserne bliver automatisk opdateret et par gange i timen. Det er et fænomen, der er kommet for at blive, for danskerne er vilde med det. Særligt i juli, hvor vi søger 10 gange så meget efter afbudsrejser som i november.

3 tips til at finde de billigste billetter

Tip 1: Vent ikke for længe med at købe billetterne

Oftest vil prisen på afbudsbilletten ikke svinge de sidste 8 dage op til afrejsedagen. Derfor kan du lige så godt bestille den en uges tid før, så du er sikker på, den ikke bliver taget af en anden. Hvis prisen alligevel svinger, kan du nemlig lige så vel risikere, at den bliver 1000 kr dyrere, som at den bliver billigere.

Tip 2: Rejs uden for højsæsonen

Uden for højsæsonen, dvs. skolernes sommerferie, kan du være heldig at finde en uge under sydens sol inkl. fly og hotel for under 1000 kr. I højsæsonen koster de billigste afbudsrejser minimum det dobbelte.

Tip 3: Søg fleksibelt ift. afgange og lufthavne på både søgemaskiner og charterbureauernes hjemmesider

De fleste charterselskaber har en decideret afbudsside, hvor du kan få et overblik over aktuelle tilbud. Det er oftest her, du finder de billigste rejser, fordi selskaberne har nogle hotel/fly kombinationer, de skal af med. Du kan fx følge med på Bravotours afbudsside, som de løbende opdaterer. Det kan også være en fordel at følge med på deres Facebookside, sammen med næsten 200.000 andre ferieglade danskere, så du kan blive opdateret om gode muligheder, når du alligevel er online. .

VÆRD AT VIDE:

Priserne på afbudsrejser er 100 procent udtryk for udbud og efterspørgsel og derfor meget vejrafhængige. Dvs., at priserne på afbudsbilletterne stiger, når vejret er dårligt i Danmark, fordi efterspørgslen bliver høj. Tilsvarende falder priserne, når vejret er godt.

Vælg uspecificeret og spar endnu mere, hvis du tør

Den absolut billigste ferieløsning er at finde en afbudsrejse og bestille uspecificeret. Uspecificeret vil sige, at du ikke er herre over indkvarteringen, men bliver placeret et sted, hvor der er plads til dig. Derfor kan du være heldig at ende på et firestjernet hotel og leve som en konge for stort set ingen penge, eller du kan købe katten i sækken og ende på et kedeligt pensionat.

Uspecificeret rejse er altså en satsning, men den er ofte god til kærestepar, der bare har brug for en seng at sove i og bruger dagen på oplevelser eller afslapning ved stranden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *