Arganolie – Den naturlige makeupfjerner

27. januar 2016 Gaver, Tøj og mode 0
Arganolie – Den naturlige makeupfjerner

arganolie

Kvinder bruger makeup, og nogle bruger rigtig meget makeup. Men det der dagligt smøres i ansigt, skal også dagligt fjernes igen, hvis man vil undgå hudirritation eller andre problemer. Især området omkring øjnene er meget følsomt, og derfor bør det renses dagligt, hvis du har haft make up på.

Den danske webshop Hafaro tilbyder mange forskellige produkter indenfor hudpleje og krop, og hvis man ikke er til arganolie, kan man overveje at klikke forbi Hafaro og finde noget til ansigtet.

Der findes mange forskellige former for makeup, og der findes ligeledes mange forskellige ingredienser, som indgår i de forskellige typer af makeup. Men en ting har de fleste makeup produkter til fælles, og det er at de opløses af olie. Derfor indgår olie også, som en af de vigtige råstoffer i de fleste makeupfjernere.

Selvom olie i lang de fleste tilfælde er nok til at fjerne makeup, så sælger en masse forskellige mærker dyre løsninger, hvor der især spilles på duften. Men du kan let spare mange penge, hvis du blot anvender f.eks ren argan olie.

Sådan gør du

At fjerne makeup fra ansigtet og øjnene er faktisk meget enkelt og lige til. Du tager den rene argan olie og hælder en god mængde på en rund vatrondel. Luk øjet og pres herefter forsigtigt rondellen mod øjet, og lad den sidde der i et par minutter. Herefter kan du fjerner det meste makeup fra øjet, blot ved at køre en fugtig klud hen over. Du skal gentage processen ved det andet øje bagefter.

Når du skal fjerne makeup fra ansigtet, tager du en mængde olie i håndfladen, som du derefter fordeler på begge hænder. Begynd at smøre olien ud i ansigtet i runde bevægelser. Det vil stille og roligt gøre, at makeuppen løsner sig. Tag en engangsvaskeklud eller en vaskeklud og vrid den op i lunket vand, og begynd at fjerne alt det makeup, som allerede har løsnet sig. Du bliver ved med at gentage denne proces indtil al makeup er væk.

Det gode ved arganolie er, at den er skånsom mod huden, og samtidig med at du fjerner din makeup, så plejer olien også huden. Du får altså både makeupfjerner og hudpleje i et produkt, og du kan gøre det hele i en bevægelse.

Se den her video om, hvordan det gøres

Andre gode egenskaber

Men arganolien kan ikke kun benyttes som makeupfjerner. Nej olien har mange andre gode egenskaber, som de fleste kan bruge i deres daglige plejerutine. For olien har et meget høj indhold af antioxidanter, essentielle fedtsyrer og E vitamin, hvilket gør den god og effektiv til pleje af huden, håret, neglene mm.

Antioxidanter er kendt for at beskytte huden mod dagligdagens udfordringer samt frie radikaler. Frie radikaler skader huden. De øger nemlig ældningsprocessen, samt de udtørrer huden. Desuden er de mistænkt for at øge risikoen for diverse kræftsygdomme.

Problemet med frie radikaler er, at de er i luften omkring os, og du kan dermed ikke undgå dem. Det eneste stof, som virker mod frie radikaler er antioxidanter, og dem er arganolien rig på.
Ud over at beskytte huden, er olien også fugtighedsgivende og opstrammende, hvilket skyldes det høje indhold af essentielle fedtsyrer. Hvis vi skal nørde lidt, så indeholder olien både omega-3, omega-6 og omega-9 fedtsyrer, som til sammen giver en olie, som er effektiv, når det gælder fugtighed og opstramning af huden.

Håret kan også plejes med argan olie, hvilket det er super godt til. De essentielle fedtsyrer i olien styrker det enkelte hårstrå, og dermed nedsættes antallet af knækkede hårstrå til et absolut minimum. Olien tilfører også håret den oprindelige glans og fylde. Håret bliver både sundere, stærkere og flottere, hvis du dagligt eller hver anden dag plejer det med lidt olie.

Olien har en rensende effekt, som gør at den fjerner svamp i hårbunden, som mange lider af, fordi de ikke får vasket stylingsprodukterne ud ofte nok. Den virker også mod skæl, hvor den både kan fjerne skæl, men den kan også forebygge mod dannelsen af ny skæl.

Som resten af kroppen er neglene også afhængige af essentielle fedtsyrer. Derfor kan olien med stor fordel benyttes til neglepleje. Ud over at de fleste oplever, at neglene bliver flottere og smukkere, så bliver de også stærkere og mere modstandsdygtige. Det betyder, at de ikke knækker nær så let som tidligere, og de kan let modstå slag og stød.

Essentielle fedtsyrer

Essentielle fedtsyrer kendes også som kroppens egen byggesten, fordi kroppen naturligt producerer dem, og både håret, huden og neglene er afhængige af dem. Der findes flere former for essentielle fedtsyrer, og de er alle vigtige på hver deres måde. Nogle fedtsyrer kan tilføres kroppen ved f.eks at spise fisk, mens andre kan tilføres kroppen ved at påsmøre, f.eks arganolie.

Når kroppen smøres ind i arganolie, tilføres den en masse essentielle fedtsyrer, som den ofte er i underskud af. Ved at få tilført de ekstra fedtsyrer, opnår du, at sundhedsniveauet omkring de smurte områder stiger, fordi kroppen har masser af byggesten at arbejde med. Den skal nemlig ikke længere rationere de eksisterende, så der er nok til hele kroppen.

Fedtsyrer kan også indtages via fødevarer, men de går primært til indvortes pleje. Dvs du ikke nødvendigvis får flottere hud, hvis du spiser fisk, arganolie eller andet. Men du får en sundere krop, men udvortes er forskellen sjældent stor. Derfor bør du både spise og smøre dig i produkter, som har et højt indhold af essentielle fedtsyrer.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *