Spis dig sundere og sov bedre

Spis dig sundere og sov bedre

Når du skal leve en sund livsstil, så er der mange forskellige måder at gøre det på. Det er dog altid en god måde at hjælpe din krop afsted med at være sund og rask. Når man skal leve sundt, så kan fokusere på motion eller man kan fokusere på kosten. Kosten er speciel vigtig, hvis du vil opnå et mål. Det er både, hvis det gælder dit mål for at bliver slankere ved vægttab, eller om du gerne vil se skarpere ud i forhold til tage på i muskler, så er kosten alt afgørende.

Kosttilskud til din livsstil

Man siger at 60% af resultaterne kommer fra træningen. Det vil så sige, at hvis du træner, men ikke spiser ordentlig kost så går du glip af 60 % af de resultater du kunne have opnået. Det er dog ret så vigtigt, at man får alle sine vitaminer og mineraler, enten via ens kost eller via kosttilskud. Det er derfor vigtigt at få taget de vitaminer og mineraler man mangler så man får den rette mængde dagligt.  Der kan både være A, B eller C-vitaminer, som du har svært ved at får naturligt gennem kosten. Derfor kan tage en pille om morgenen til sin morgenmad som sørger for du får hvad du mangler.   

De fleste personer har svært ved, at få deres få alt deres protein gennem deres daglig kost. Derfor kan man med fordel få det ved at man spiser sund og varieret kost, og så supplere op med proteinpulver så man kommer op på den rette mængde protein dagligt. Du kan derfor bruge protein som supplement til din daglige kost og efterfølgende din træning. Proteindepoterne skal være fyldt op hvis man ønsker hurtigere at opbygge muskler.

Tips til sund kost

Sund kost kan være mange forskellige ting. Men ved at man bruger sin sunde fornuftigt, så kan man godt regne ud, hvad der er sundt for en, og hvad man helst skal holde sig fra. Man kan derfor med fordel spise mere grønt som forskellige salater og frugt. Salaten kan man gøre lidt mere spændende, ved at tilføje nogle bær eller nogle nødder. Derfor kan man også spare lidt på dressingerne eller erstatte dem med nogle mere fedtfattige dressinger. Det handler først og fremmest også om, at man lægger de dårlige vaner fra sig, for eksempel, kan man skære meget ned på noget produkter med meget fedt. Det kan for eksempel være noget så almindelig som ost og fløde. Der er meget fedt i ost, i de fleste oster er der over 40% fedt, det er derfor naturligvis ikke det der bidrager til den sunde kost. Derfor kan man med fordel skifte osten i køleskabet ud med noget sundere. Man kan også vælge at bruge madlavningsfløde til madlavning i stedet for den normale fløde som har en ret så høj fed procent.

Vigtigt med søvn

Søvn er meget vigtigt for en persons ve og vel. Det er mindst lige så vigtigt, som en at man får noget at spise. Når en person ikke får nok søvn, så bliver man træt, det gør at det bliver svært at fokusere. Man bliver lettere irriteret. Derfor er det meget vigtigt, man får en god nats søvn. Mange oplever en dårlig søvn, hvis de for eksempel er stressede eller hvis de snorker. Hvis man snorker, så kan man forholdsvis nemt få gjort noget ved dette problem ved at besøge Rhino Klnikken.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *