Sikker sex er sjovt – Guide til kondom køb til kæresterne

17. marts 2016 Sex og samliv 1
Sikker sex er sjovt – Guide til kondom køb til kæresterne

Kondomer findes i alverdens forskellige varianter, som hver især passer til forskellige individuelle behov hos både manden og kvinden. Du ved helt sikkert, at kondomet er den eneste præventionsform som både beskytter imod uønsket graviditet og seksuelt overførte sygdomme. Men ved du også at det rigtige kondom rent faktisk kan have en positiv effekt på jeres sexliv?

sikker sex med kondomerSpecielt iblandt unge mænd som er sammen med en ny partner er for tidlig sædafgang et udbredt problem, men det kan også sagtens forekomme for andre. Typisk kommer det som en reaktion på nervøsitet eller usikkerhed, som ofte kun er et problem de første gange man er sammen med en ny partner.

Eksempelvis til dette problem findes der en løsning til at hjælpe manden, nemlig et kondom tilsat bedøvende creme, som nedsætter følsomheden under samlejet, og dermed får manden til at holde længere. Det mest populære af den slags kondomer er Performa fra Durex, som altså har det formål at få manden til at ”performe” i sengen.

Du kan også have det modsatte behov, nemlig at øge følsomheden under samlejet, og her findes der mange forskellige tynde kondomer til formålet. Disse kondomer er typisk 15-20 % tyndere end almindelige kondomer, og giver altså øget følsomhed for begge parter. Her er Thin fra RFSU et meget populært kondom.

Hvis du ønsker at bringe lidt ny spænding ind i sexlivet for kvinden, så prøv kondomer med knopper og/eller riller. Denne type kondomer er lavet for kvindens skyld, og det er en smagssag hvad man bedst kan lide, så det er bare om at prøve sig frem. I denne kategori er Nøkken fra RFSU det oplagte valg, da det både har riller og knopper.

Lær at sætte kondomer på

Skulle du være i tvivl, kan du følge Lovehoneys guide til, hvordan du sætter kondomer på en penis.

Dit ønske om at afprøve en anden type kondomer end de helt almindelige kan også udspringe i et behov for en anderledes størrelse. Det kan enten være mindre ell18er større kondomer. Her er det ikke så meget længden der er forskellig, men i højere grad omkredsen, som er den afgørende faktor for hvilken størrelseskategori kondomet er i. Har du brug for et stort kondom er X-large fra Protex et godt bud, og det er samtidig meget billigt. Af små kondomer anbefales Slim-Line fra Worlds-Best.

Generelt vil du – når du begynder at undersøge markedet for andre kondomer end de helt almindelige – opleve, at prisen for kondomerne varierer meget fra mærke til mærke, ligesom med så mange andre ting. Det er op til den enkelte at vurdere, om billigst er bedst i det her tilfælde, men typisk er de billigste kondomer helt almindelige glatte kondomer, mens fx kondomer fra verdens største kondomproducent Durex findes i mange forskellige spændende varianter.

Din søgen efter nye typer kondomer bør finde sted på internettet eller i deciderede kondombutikker, for ellers finder du et meget begrænset udvalg. Søg fx bare på ”kondomer” på Google, og du vil blive mødt med et kæmpe udvalg af forskellige kondomer.

Find meget mere info om sikkert sex og generelt viden indenfor det seksuelle univers på Sexviden.dk eller på Kondomaten.dk


1 thought on “Sikker sex er sjovt – Guide til kondom køb til kæresterne”

  • 1
    Heine on april 7, 2016 Svar

    Tak for en information artikel om kondomer. Jeg er altid selv meget i tvivl, når jeg skal på indkøb efter gummihattene 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *