Sådan skaber du en bæredygtig hverdag – 3 tips


Der er i dag et øget fokus på at vi skal skabe en så bæredygtig verden som muligt, for at undgå fatale klimaforandringer. Men hvad kan du egentlig konkret gøre i din hverdag for at skabe en bæredygtig hverdag? Det er der mange gode bud på, vi har samlet 3 bud i denne artikel, som kan gøre din hverdag mere miljøvenlig.
Genbrug hvor det er muligt
Det første råd til at skabe en klimavenlig hverdag, er ved at genbruge hvor det er muligt, i stedet for at smide ud og købe nyt. Hver gang vi køber nye produkter, har der været en lang proces for at producere det, og det er en stor belastning for miljøet, hvis det bliver smidt direkte ud igen.
Derfor gælder det om at genbruge frem for at smide ud, der hvor det er muligt. Hvis din computer fx er blevet langsommere kan du i mange tilfælde få den repareret og gjort den hurtig igen, frem for at købe en ny computer – det er også en langt billigere løsning.
Er sofaen ved at være lidt slidt kan du her overveje at få lidt nyt stof på, så sofaen kommer til at se ud som ny. Hvis du har en baby, kan du her overveje stofbleer som en mere miljøvenlig løsning. Du tænker sikkert at det lyder besværligt, men der findes i dag moderne stofbleer der er lige så nemme at bruge som de klassiske engangsbleer. Du kan læse mere om de økologiske stofbleer ved at klikke her.
Tag cyklen eller toget
Næste bud på hvordan du kan skabe en mere miljøvenlig hverdag, er ved at tage cyklen eller toget frem for bilen. Transport er en af de helt store syndere over for miljøet og du kan derfor være med til at gøre en forskel for miljøet, ved at sætte bilen til fordel for cyklen eller toget.
Hvis du tager tog kan du samtidig bruge transporttiden på en god måde, til at arbejde, læse eller måske slappe af med en god serie. Når du cykler får du samtidig god motion, og der er derfor også fordele ved at tage cyklen frem for bilen.
Undgå madspild
Vores sidste bud på hvordan du kan skabe en bæredygtig hverdag, er ved at undgå madspild. Det er en kæmpe belastning for miljøet, når vi producerer meget mad, som ender i skraldespanden.
Det er dog ikke sådan ligetil at undgå madspild. Hvis du gerne vil undgå madspild kan du fx lave en madplan med overblik over maden til hele ugen, og evt. tænke rester ind i de retter som du planlægger til de forskellige dage. Med en madplan ved du hvad der skal laves til aftensmad hver dag, og det er derfor en stor fordel, hvis du gerne vil undgå madspild.