Sådan forbereder du en detox

11. december 2019 SUNDHED & SKØNHED 0
Sådan forbereder du en detox

Har du også indtaget for meget chokolade, pebernødder, gløgg, fed julemad og store mængder af alkohol hele december? Så vil du have godt af en detox, der får din krop til at starte på ny i det nye år. Du får her nogle idéer til hvad du kan gøre for at udrense din krop for alle jules giftstoffer.

Undgå hormonforstyrrende stoffer

Vores hormonsystem er en samling af kirtler bestående af hypofysen, pinealkirtlen, bugspytkirtlen, æggestokke, testikler, skjoldbruskkirtlen, hypotalamus, mavetarmkanalen of binyrerne, som alle udskiller hormoner.

Vores hormoner bliver holdt i balance af vores endokrine system. Hormonerne er meget modtagelige for miljøforurenende stoffer. Der skal ikke meget til før vores hormoner kommer ud af balance, med alle de hormonforstyrrende stoffer der er i mange af de fødevarer vi indtager. Nogle af de hormonforstyrrende stoffer du skal undgå, er soja, plastik i plastikflasker og plastbeholdere samt petroleum, som findes i mange sminkeprodukter.

Indtag masser af antioxidanter og superfoods

Frie radikaler er med til at ødelægge levende celler, og vi producerer flere af dem jo ældre vi bliver. Når der dannes frie radikaler i vores krop, og vi spiser mad der indeholder antioxidanter, kan vi nemt bekæmpe de frie radikaler.

Det er derfor vigtigt at indtage masser af antioxidanter i form af frisk frugt og grøntsager, som kan gøre dig fri for alle giftstofferne.

Fødevarer med masser af antioxidanter er kaffe, rå chokolade, blåbær, granatæble, grøn te og citronvand.

Få det bl.a. igennem hjemmelavede juice og smoothies. Så kan du hurtigt indtage rigtig mange antioxidanter, som din krop vil takke dig for.

Urter er også med til at styrke de udskillende organer. Bl.a. er mælkebøtterod og burrerod to populære midler, der sætter leverfunktionen i vejret. Burrerod er velegnet i friskpresset juice, eller i supper. Vi kender det faktisk som ukrudt, men i mange kulturer er det en vigtig fødevare.

Frisk ingefær i juice er en rigtig god måde at fremme cirkulationen og blodtilstrømningen.

Melbær forebygger bl.a. infektion og hjælper nyrerne med at arbejde mere effektivt.

Du kan anvende mælkebøtteblade i juice, hvilket har en yderst vanddrivende effekt og trækker dermed overskydende vand ud af kroppen.

Sved det ud

Det vigtigt at svede en gang dagligt for at afgifte vores krop ordentligt. På den måde kommer du ud med de gamle giftstoffer og ind med de nye antioxidanter. Jo mere du kan svede, jo bedre. Du kan fremme denne frigivelse af giftstoffer med en tur i en infrarød sauna. En almindelig sauna kan også bruges, men infrarød teknologi går rent faktisk bedre i dybden ved at stimulere cirkulationerne helt ind til de mindste blodårer.  Den infrarøde sauna er også med til at styrke immunforsvaret, reducere muskelsmerter, spændinger, betændelsestilstande, ledsmerter og uren hud. Det sænker blodtrykket, forbedrer organfunktioner, restituerer kroppen efter skader eller hård sport. Den hjælper med at stimulere nedbrydningen af sygdomsfremkaldende bakterier, vira, svamp og parasitter, og en masse andre gode ting for din krop.

Desuden, er det en rar måde at få slappet af og få varmen i vinterkulden på. Du kan bl.a. få en detoxbehandling med infrarød sauna hos body-sds.dk, samt andre detox forløb.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *