Sådan for du bedre søvn

22. september 2020 Uncategorized 0
Sådan for du bedre søvn

Søvn er noget vi alle har brug for. Søvn er noget vi alle får. Det er dog langt fra os alle, der får den søvn vi har brug for. Samtidig er den vigtigere end den fleste lige går og tror. Det er når vi sover, at vi lader vores batterier op, bearbejder dagens begivenheder og bliver klar til den næste dag. Du har sikkert prøvet at skulle tænde en cykel- eller en lommelygte, hvor batterierne er flade. Enten kommer der intet lys eller også kommer der kun et svagt lys. Det kan du sammenligne med din krop. Hvis batterierne er helt flade, så fungerer man ikke særlig godt.

En stor undersøgelse der blev lavet for godt 10 år siden af en række forskere ved Universitet i Bergen viste, at det især er ældre og kvinder der lider af søvnproblemer. I mange tilfælde skyldes dårlig søvn noget psykisk, hvilket kan være alt fra stress til hjertesorger, depression og lignende. Det kan også være, at man bare tumler med lidt for mange ting i dagligdagen. I millioner af kvinders tilfælde skyldes det babyer, men dette er dog en fase, som går over igen.

Kosten spiller også ind

De psykiske problemer, er et område, hvor det kan være nødvendigt at få professionel assistance. Har man problemer med at sove, er der en stor sandsynlighed for at der også er andre problemer.

Men en ting som det ikke er alle, der er klar over, er at kosten faktisk også kan spille en ret stor rolle. Dette er dog primært i de tilfælde, hvor det ikke er psykiske problemer der spiller ind. Der er mange der ligger og vender og drejer sig hele natten og derfor sover uroligt.

Her er fire ting du skal prøve at spise, hvis du har problemer med at sove.

Fisk er en god sovevenlig aftensmad, da det indeholder mange omega 3 fedtsyrer hvilket sænker stresshormer, og kan give en bedre søvn. Samtidig indeholder fisk også B6 vitamin, som kroppen bruger til at producere melatonin, som er søvnfremkaldende. Hvis du ikke lige har lyst til at spise fisk hver aften kan du supplere med fiskeolie som dette.

Bananer har kan hjælpe mod rastløshed i dine ben, hvilket er et stort problem for mange kvinder. Så hvis det er dine ben, der holder dig vågen, så overvej en banan inden du går til ro, da bananer indeholder potassium.

Mandler indeholder magnesium, der også giver en bedre nattesøvn, og derfor er magnesium vigtig i din kost. Så enten skal du tage magnesium i pille eller pulverform eller spise eksempelvis mandler.

Te kan også være med til at hjælpe dig i søvn, her er det do helt essentielt, at du vælger en variant uden koffein som grøn te eller urtete. Kig efter Pukka te, når du skal finde det.

Som du kan læse her findes der mange andre typer af mad, der kan hjælpe, vi har blot udvalgt dem du med stor sandsynlighed alligevel har i hjemmet, eller bør have.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *