Pas på dine ben, kvinde

25. september 2020 Uncategorized 0
Pas på dine ben, kvinde

Dine ben bærer rundt på dig hver dag. Det gør de hele dit liv, fra du lærer at bruge dem, til de ikke fungerer mere. Dine ben udfører et hårdt stykke arbejde i mange år. Derfor bør du passe godt på dem.

Der er flere måder, du kan passe godt på dine ben på. Du kan vælge dem, der passer dig bedst, eller du kan gøre det hele. Det er også op til dig selv, hvor meget du vil gøre ud af at passe på dine ben. Men husk på, at det er dem, der skal være dig igennem livet. Det er en god idé at behandle dem godt.

Hold benene stærke

En af de ting, du kan tænke på, er at holde dine ben stærke. Det vil sige, at du skal bruge dem. Du bruger dem helt sikkert en del hver dag. De transporterer dig fra A til B mange gange om dagen. Men almindelig gang er ikke nok til at holde dine ben stærke. Der skal mere til.

Lad dine ben få nogle lange, raske gåture eller nogle løbeture. Hop også op på cyklen en gang imellem. Den rammer nogle andre muskler, end løbeturen gør. Alle musklerne i dine ben skal bruges, og de skal helst arbejde hårdt et par gange om ugen.

Overanstreng dig ikke

Selvom du bør bruge dine ben og også lade dem arbejde hårdt nogle gange hver uge, så bør du ikke overanstrenge dem. Tag dine forholdsregler for at undgå skader og uheld.

Når du har dyrket hård motion – som fx en løbetur – så bør dine ben have tid til at hvile. Restitutionstiden er den tid, hvor din krop bygger dine muskler op. Når du har brugt dine benmuskler, så bliver de bagefter bygget op og bliver lidt stærkere, end de var før. Husk altså også at hvile.

Afhjælp problemer

Har du vaskulære problemer med benene eller en kredsløbssygdom, så kan du afhjælpe med massagestøvler som disse. De er nemme at bruge og kan virkelig hjælpe mod smerter.

Hvis du begynder at få nogen form for problemer med dine ben, så tag en snak med din læge. Mange problemer kan behandles, så du ikke er så påvirket af dem i hverdagen.

Du skal ikke gå rundt med hverken smerter eller andre gener. Er det noget galt, så gør, hvad du kan, for at afhjælpe problemet.

Plej huden

Du kan også sørge for at passe på de yderste lag af dine ben. Huden. Den beskytter dine ben mod bakterier og infektioner. Den gør også dine ben smukke at se på.

Plej huden på dine ben med en god creme. Husk også at pleje dine fødder. De arbejder ekstra hårdt, for de bærer hele din kropsvægt hver dag. Ligegyldigt hvad du vejer, så er det hårdt for dine fødder. Giv dem lidt massage med en god fugtighedsgivende creme et par gange om ugen.

Passer du godt på dine ben og fødder, så vil du kunne bruge dem uden problemer i flere år. Du vil også kunne mærke en tydelig forskel i hverdagen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *