Problemer med min kærestens x – Hvad gør jeg?

12. december 2012 Brevkassen 0

ekskæreste problemer

Hej, mig og min kæreste har været sammen i ca. 8 måneder. Jeg går på gymnasie og er så endt med at komme i klasse med min kærestes eks, jeg fandt ud af at hun havde ringet til ham for en uge siden.

Jeg spurgte så hvorfor han tog den og sådan noget, så spurgte jeg os om han syntes hun er pæn. Først ville han ikke svare rigtig og det tænke jeg var lidt underligt så jeg sagde jo at det var et ja eller nej spørgsmål så sagde han så ja og det sårede mig, så jeg spurgte så derefter om hvad det er han synes er pænt ved hende der svarede han det hele og det sårede mig mere.

Og det at hun går i samme klasse og at keg skal se på hende hver dag, det er ret hårdt. Jeg skulle aldrig have spurgt om det. Hun var der os i mit tidligere forhold, da jeg var sammen med en anden skrev hun sammen med ham. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre eller tænke. Jeg har sagt til ham at det var virkelig dumt sagt, og at han ellers godt ku have løjet om det.

Kh.

Mig

[hr]

Svar på spørgsmål

Kære Mig

Tak for dit spørgsmål. Jeg forstår udmærket dine frustrationer, og det er aldrig særlig rart at blive jaloux. For det første så kan du intet gøre ved, at du går i klasse med din kærestes eks. Men du kan gøre noget ved din situation, og altså ændre den ubehagelige følelse du render rundt med.

Skulle du have spurgt din kæreste, om han synes ekskæresten er pæn?

Både og. Du kan hurtigt regne ud, at hvis de engang har været kærester, så er det vel også fordi han synes, at hun er en pæn pige. Du kan intet gøre ved, at han stadig gør det i dag.  Du synes vel også, at andre mennesker er pæne? Måske Brad Pitt eller en anden? 🙂

Der er dog en årsag til, at de ikke længere er sammen ikke? Det trods alt er dig, som han har valgt at være kærester med ikke? Sådan nogle ting skal du tænke over.

Han skulle dog ALDRIG have svaret: At alt er pænt ved hende.

Der må drengen godt tænke sig lidt om, og tage hensyn til dine følelser. Du må fortælle ham, at du har det svært ved, at han taler om hende på den måde, og at du også har haft problemer med hende i et tidligere forhold.

Hvis du selv mener, at du slet ikke kan klare at have ekskæresten i hans liv, må du ganske enkelt melde klart ud:

Han skal hverken skrive med hende eller andet lignende.

MEN. Det er sjældent, at det fører til noget godt.

Det efterlader dig i en dårlig position. Han vil føle sig spærret inde, og der findes ikke noget værre end når, der bliver sat begrænsninger på forhold til andre mennesker. Tror du ikke at han er mere tilbøjelig til, at være dig utro eller lignende hvis han føler, at han kommer hjem til en sur kæreste hver gang du bliver jaloux?

Jeg anbefaler dig følgende:

Fortæl ham at du ikke synes, at det er i orden, at han tale om hende på den måde. Fortæl ham at han godt må skrive med hende, men at han skal tage hensyn til dig.

Han skal føle, at han har en glad kæreste, og jo mere overskud du viser, jo mindre vil han have trang til at skrive med andre (ekskæresten). Når du ser ekskæresten i skolen, vær venlig og smil. På den måde kan hun hvert fald ikke fortælle ham, at han har en sur og vred kæreste der begrænser ham.

Måske vil hun også have dårlig samvittighed med at skrive til ham, hvis hun synes at du faktisk er venlig og sød?

Prøv dig frem. Der findes ingen regler, når det kommer til disse situationer. Du må gøre dit bedste 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *