Dårlige undskyldninger i et parforhold? Find løsningerne her!

11. december 2012 Sex og samliv 0

dårlige undskyldninger i forhold

Du ser frem til noget lystigt, din ene hånd er ved lynlåsen, og så siger din partner: “Nej”.
OK, det var ikke lige det, som sexterapeuten anbefalede, men fortvivl ikke, at der er hjælp at hente lige ved hånden!

Det er helt i orden, at man har lidt modvilje over for forandringer, så her er et par fif om, hvordan du takler en uvillig partner, eller hvordan du giver dig selv gå-på-mod.

Jeg er for gammel til at prøve nye ting

Hvis du stadig kan spise, trække vejret og smile, så kan du også være åben over for nye seksuelle oplevelser. Alder er primært et spørgsmål om din egen indstilling. Det er tåbeligt at afvise nye ideer bare fordi du mener, at det kun er for “de unge”..

Du og din partner er sikkert omkring samme alder – medmindre du da stiller en rollator ved siden af din kærestes scooter 🙂 Så hvis det er din krop, som bekymrer dig, så vil jeg vædde på, at hendes eller hans heller ikke er perfekt. Eventyrlig sex er ikke kun noget de unge forlyster sig med, så begynd at leve, frem for at vente på at dø. Okay det var måske lidt hårdt sagt, men det er lidt sandt alligevel 🙂

Jeg synes, at det er OK, som det er (skod sex)

Mange ønsker faktisk ikke fantastisk sex. Lidenskabelig sex er både fysisk og følelsesmæssigt krævende, og hvis du ikke bryder dig om at miste kontrollen, så kan det være mere sygt end smukt.

Intens sex betyder som regel et intenst forhold, og det betyder igen intense smerte, hvis det kører helt af sporet. Hvis du før har brændt fingrene, og ikke har fidus til teorien om, at “Det er bedre at have prøvet at elske og miste, end slet ikke at have prøvet at elske”, så foretrækker du måske status quo.

Nogle er ganske enkelt udstyret med en lav libido og kan derfor ikke rigtig forstå, hvad al den ståhej handler om. Hvis I begge er fint tilfredse med at lalle rundt i “Skodsex land”, så er det ikke noget problem, at I ikke ønsker at ændre noget, og I skal ikke bekymre jer om det.

Men der er et problem, hvis det kun er den ene af jer, som føler på denne måde, for hvis I ikke har de samme seksuelle forventninger, så er du i farezonen for en affære.

Jeg er simpelt hen bare ikke den eksperimenterende type

Vi har alle sammen forskellige personligheder, og mens nogle hader rutiner, så elsker andre dem. Udadvendte personer hilser ofte forandringer velkomne, indadvendte personer kan ikke fordrage dem.

Desto mere sikker du føler dig, desto større er chancen for, at du kaster dig ud i noget nyt. For hvis du fejler eller gør dig selv til girn, hvad så?

Dit selvværd er i så fin form, at du sagtens kan åle at få et knæk. Hvis det er dig, der er stemt for eventyr og opdagelser, så husk at forsikre din partner om, at det er OK at gå langsomt frem, og at du hele tiden vil tage hånd om din kæreste.

Gør det også klart, at legen stopper, hvis han eller hun ikke føler sig tryg og godt tilpas.

Jeg er så genert, at jeg vil føle mig flov

Er du bekymret for, at du vil virke totalt tåbelig under rollespillet, eller at du vil se virkelig usexet ud i den sygeplejerskeuniform?

Tag det roligt – det er en helt naturlig angst. Kunsten er at finde den ting, du finder mindst skræmmende, og så ellers arbejde dig frem. Hvis du ikke har det mindste ekshibitionist i dig, så er der nok områder, hvor du aldrig vil finde nogen nydelse.

I de tilfælde kan du prøve at lade din kæreste overtage den dominerende rolle.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *