9 ting, I kan lave på første date

9 ting, I kan lave på første date

At vælge aktiviteten til din første date med en person betyder alt – om I sidder til en akavet situation på en cafe uden noget at snakke om, eller er i gang med en spændende aktivitet, kan betyde forskellen på sejr og nederlag, på liv og død. På et telefonopkald eller intet telefonopkald dagen efter.

I det her indlæg vil jeg komme med et par idéer til, hvad I fx kan gøre på den allerførste date. Og det er ting, I også kan snakke om på anden og tredje date uden at komme til at kede jer – en date skal ikke være en kedelig session over en kold club sandwich, men skal være noget, I er fælles om at opleve!

Fart over feltet

Er det lidt en vildkat du skal på date med – eller måske endda en motorsportsinteresseret? En date med fart på er en udmærket mulighed:

 1. Formel 1-simulator: Kør om kap mod hinanden i de samme simulatorer, der anvendes af de professionelle. En F1 simulator er en oplagt idé, hvis I begge har lidt en forkælighed for Michael Schumacher og gerne træder lidt ekstra hårdt på speederen, når I har muligheden på motorvejen.

  Formul simulator

 2. Mountainbiking: Tag en partner med ud i stedet for hørepropper og kør på mountainbike i en skov. Du skal have fat i en date af et helt særligt stof for at dette er en god idé, men for en lille målgruppe rammer det til gengæld også bare helt plet.
 1. Actionfilm i biografen: Noget lidt mere jordnært og nemmere at arrangere er slet og ret en actionfilm i biografen. Lad være med at invitere din udkårne på en eller anden romantisk komedie – det bliver meget hurtigt meget underligt, når der er tale om den første date, og I stadig har ingen idé om, hvor I har hinanden.

Hyggeligt og velsmagende

Skal der ikke være fart på, men i stedet fokus på en lækker overraskelse?

Spis mad

 1. Hjemmelavet sushi: Sushi er en meget lækker og sund spise, men den er utroligt svær at lave. Tager du dig tid til at lave sushi kan du derfor også være sikker på at score nogle hurtige points blandt din partner, da du både viser dig dedikeret og meget dygtig i et køkken. Inviter gerne personen over en halv time før, du er færdig, så han eller hun kan se, hvor mange kræfter du har lagt i maden.
 2. Vinsmagning: Er du fyr kan du med fordel investere i et vinsmagsningskursus for dig og din date. Rødvin har en super lækker effekt på piger (men det ved du sikkert allerede alt om). Med et vinkursus kan I slappe af i venlige omgivelser og rigtigt given den som vin-connoisseurs – selvom I faktisk ved mere om at mixe Southern Comfort og Sprite end om forskellen på rødvin og hvidvin.
 3. Middag på restaurant. Det her er en klassiker. Den går sjældent galt. Er du stadig fyr gælder det om at vise dig fra din gode side og betale regningen for middagen – alt andet går naturligvis ikke.

Overraskende aktiviteter

Gider du ikke møde op med blomster, tage din date i biografen og på restaurant alene fordi at alle andre i verden har gjort det før dig? Overrask din date med noget nyt og anderledes:

 1. Skaterhal: Lån eller lej et par skateboards og giv den gas i en skaterhal eller en skateboardbane. I falder helt sikkert på halen en gang eller to hver, men husker i sikkerhedsudstyret er det noget, I kan grine af meget bagefter. Husk at optage et videoklip eller to med mobilen for at forevige øjeblikket.

  action skaterhall

 2. Bodyflight: En spændende og relativt prisbillig oplevelse kan være en bodyflight. Her får dig og din date lov til at være vægtløse i et øjeblik. Det har de færreste prøvet før og det er en spændende og sjov oplevelse. Det koster lidt mere end et par hundrede kroner per person, men så har du mulighed for at vise dig fra din bedste side.
 3. Afslappet eftermiddag med vandpibe og venner: Den her er lidt farlig; rygning i Danmark er lidt uortodokst, og har du fundet en ikke-ryger skal du virkeligt passe på. Men ryger din date kan en vandpibe med dig og et par af dine gode venner eller fælles venner være en meget afslappet måde at lære hinanden lidt bedre at kende på. Vandpibe er dejlig uformelt – men sundt er det ikke, så husk at løbe en tur og spise lidt fisk næste dag.

Der er intet i vejen for at tage en tur i biografen eller på restaurant. Men hvis du gerne vil imponere lidt ud over dette, kan du vinde meget på at ofre et par hundrede kroner mere og vælge en lidt mere spændende aktivitet. I får masser at snakke om, en fælles oplevelse og du viser dig som en modig fyr eller pige – du sætter dig selv ud over mængden. Du øger din chance for måske at få en kæreste.

Har du andre forslag eller måske en god historie at fortælle? Skriv endeligt i en kommentar herunder!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *