Pas godt på dig selv

Pas godt på dig selv

Det er vigtigt at være god til at passe på sig selv. Det gælder både at spise sundt og bevæge sig, men også at pleje sig selv. Det kan man blandt andet gøre ved ren afslapning eller man kan sørge for at forkæle sig selv, sin hud og sit hår.

Spis sundt

Det er vigtigt at spise sundt, for at passe godt på sin krop. Man behøver ikke leve fanatisk, man kan sagtens nyde et glas rødvin til aftensmaden eller et stykke chokolade efter. Det hele handler om balance. Det er vigtigt at få styr på gode vaner, så det usunde er en tilføjelse til den ellers sunde kost. Hvis først det usunde overtager, og dét bliver til vane, bør man lægge sin koststil om.
Har man meget svært ved at holde sig fra slik og usunde ting i hverdagen, kan man med fordel afskærme sig helt fra det i hverdagene, og i stedet afholde en ugentlig ’cheat-day’, hvor man så tillader sig selv at spise usundt. Det kan for nogle være lettere at styre, mens det for andre virker urealistisk og kontrollerende. Det handler om at finde den koststil, der passer bedst til en selv. Har man svært ved at finde ud af, hvad der fungerer for en selv, kan man konsultere en ernæringsekspert, som kan udarbejde en kostplan til en ud fra livsstil og behov.

Bevæg dig

Det er sundt at bevæge sig, og det anbefales, at man som voksen er fysisk aktiv minimum 30 minutter om dagen. Ideelt kan man finde en aktiv sportsgren, som man jævnligt kan gå til. En anden god idé er at cykle på arbejde og hen at handle, frem for at tage bilen eller offentlig transport. Dermed kommer man fra a til b samtidig med, at man får sin daglige motion. Opfylder ruten ikke de anbefalede 30 minutter, kan man sagtens indlægge en lille omvej, så man hurtigt får sin daglige motion.
På arbejdet bør man vælge rulletrapperne eller elevatoren fra til fordel for de eksisterende trapper, hvilket igen fører til, at man er mere aktiv i hverdagsaktiviteter.
Når man er hjemme, kan man for mere aktivitet, lege med børnene. Det er både til gavn for dem, men også for egen fysiske aktivitet. Det er også sjovt af og til at skifte den vanlige filmaften på sofaen ud med sjov og leg.

Plej dig selv

For at opnå velvære, bør man også pleje sig selv. Det er vigtigt ikke at negligere selvforkælelse, da man får det bedre i sin egen krop, og man får det bedre med sig selv. Man kan forkæle sig selv på mange måder, både med massage og andre former for afslappende velvære. En god idé er også at købe hårkur og ansigtsmaske, og sætte en dag af til at pleje sig selv og sin krop. Ydermere kan man også benytte sig af de forskellige muligheder inden for kosmetiske behandlinger som blandet andet Inviocare udbyder.
Når man føler sig bedre tilpas, udstråler man også mere positivitet. Derfor er det vigtigt at have det godt både indeni, men også udenpå.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *