Kend dit kærlighedssprog og bliv en bedre kæreste

Kend dit kærlighedssprog og bliv en bedre kæreste

Vi har alle sammen en måde, vi viser kærlighed på og en måde, som vi viser vores kæreste, at vi elsker personen. I udgangspunktet vil vi den anden det bedste, men vi ved ikke altid, hvordan vi bedst viser vores kærlighed. Det kommer sig til udtryk i skænderier i parforholdet, hvor den ene part måske betvivler den andens kærlighed, og den anden part er helt uforstående omkring beskyldningerne. For der er noget sandhed i ordsproget om, at kvinder er fra venus og mænd er fra mars. Ikke at det kun gør sig gældende i forhold til mænd og kvinder, for mænd og mænd samt kvinder og kvinder imellem er også forskellige.

Gary Chapman er ophavsmanden bag teorien om de 5 kærlighedssprog. Han mener, at vi alle har forskellige opfattelser af, hvordan man føler sig elsket, og hvordan man tror, man bedst viser sin kærlighed til partneren. Så mens du føler kærlighed fra din partner, når i har fysisk kontakt og berøring, føler hun sig måske mest elsket, når du prioritere tid med hende. Vi viser ofte den anden kærlighed på sammen måde, som vi bedst selv kan lide at modtage den, og det kan sagtens skabe store problemer i forholdet.

De 5 kærlighedssprog er ikke udtømmende for alle de måder, som mennesker oplever kærlighed på, men er en meget god inddeling, der sikkert vil vække genkendelse hos de fleste.

Vi har lavet en lille guide til de 5 forskellige kærlighedssprog, samt hvordan du bedst viser kærlighed overfor din kæreste, når hun har et andet kærlighedssprog end dig.

  • Anerkendende ord

Er din kærestes kærlighedssprog Anerkendende ord, så elsker hun, når du italesætter dine følelser for hende. Men også at du roser hende for den hun er, som person. Så kan du give hende nok så mange store gaver, men det er det personlige kort med de håndskrevne ord, der virkelig er den største gave og bekræfter hende i, at du elsker hende.

Skal du vise din kæreste, at du elsker hende, er det med at få munden på gled. Dette kærlighedssprog kræver ikke meget af dig udover, at du bliver bedre til at udtrykke dine følelser. Fortæl hende at hun er smuk, at hun er en god kok, at hun er klog eller hvorfor du synes, hun er noget helt specielt. Du skal også være påpasselig med at få sagt noget grimt eller kritisere hende – det er ord, hun husker for evigt.

  • Tid til hinanden

Føler din kæreste derimod, at du elsker hende, når du prioritere tid med hende, bør du sørge for, at du laver tid til hende, hvor du ikke samtidig har travlt med at tjekke telefonen, er på computeren eller andet. Du bør vise hende, at hun er første prioritet og kommer foran arbejde og venner. Laver I en aftale, så hold den, også selvom du pludselig får nogle gode fodboldbilletter af din kammerat.

Har du svært ved at være nærværende, når du er sammen med din kæreste, fordi der foregår meget i dit liv, så aftal, at I i stedet for at ses 5 dage om ugen, ses 3 dage om ugen. Så kan du, de resterende to dage, få arbejdet igennem eller set vennerne.

  • At modtage gaver

Føler din kæreste, at du viser hende kærlighed, når du giver hende gaver, gør du klogt i at finde en måde, du kan snige lidt gaver ind løbende. Glem alt om at springe Valentins gaven eller fødselsdagsgaver over – det er en dødsdom for forholdet. Gaverne behøver ikke være store og dyre, men kan sagtens være en plade chokolade eller nogle blomster i det daglige. Ved du ikke, hvad du skal give hende, så søg hjælp hos hendes veninder, når du skal finde på noget personligt, hun vil blive glad for.

  • Tjenester

Nogle kvinder elsker og føler sig elsket, når kæresten gør hende tjenester, der viser, at hun betyder noget for dig. Det kan være at lufte hendes hund, at sætte ny udsmykning op på børnenes værelser eller lave noget lækkert aftensmad til hende.

Det handler egentlig om, at finde små ting i hverdagen, hvor du kan gøre hverdagen lidt lettere for hende. Herved føler hun, at du elsker hende og drager omsorg for hende.

  • Berøring

Det sidste kærlighedssprog baserer sig på berøring. Her har din kæreste brug for berøring og fysisk kontakt for at føle, at du elsker hende. I en travl hverdag med job og børn, kan man hurtigt glemme at kramme, kysse og ae hinanden, og det kan få den anden part til at føle sig uelsket.

Forsøg at få det inkorporeret i hverdagen, at I hver dag krammer nogle minutter – uden at sige noget. Bare står og holder om hinanden. I skal også huske på at kysse – ikke bare et tantekys, men et dybt og langt kys. Ofte er det en dårlig vane, at man glemmer at gøre det, men den dårlige vane kan lige så let blive erstattet af en god en, hvor i inkorporerer kys og kærtegn.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *