Julen står for døren, kan du give din kæreste en hund i julegave?

10. november 2014 De 100 kærestetips 0
Julen står for døren, kan du give din kæreste en hund i julegave?

hund til kæresten

Kvinder elsker kæledyr, eller det er i hvert fald min opfattelse og erfaring af mange kvinder er helt pjattet med kæledyr. Og hvem har ikke gået på gaden sammen med kæresten og set en lille nuttet hundehvalp, hvor kæresten så kigger dig dybt i øjnene og siger “åhhh skal vi ikke også have sådan en”.

Men der det nu også en klog beslutning at pakke den lille fyr ind i en stor silkesløjfe og give den til kæresten juleaften? Det kan det sagtens være, men der er nogen overvejelser du bør gøre dig inden du gør det.

Hvad koster en hund?

Det er egentlig ikke så meget hunden jeg tænker på, for der tager man nu engang den beslutning når man køber den, det er mere alle de små og mellemstore udgifter man ikke har tænkt over som kommer efterfølgende.

Forsikring

En hund skal være dækket af en lovpligtig ansvars hundeforsikring. Den fås egentlig i mange prisklasser, og det er derfor vigtigt du undersøger markedet inden du giver dig i kast med købe sådan en. Du kan læse mere om priser og muligheder for forsikringer her.

Dyrelæge besøg

Hunden skal vaccineres en gang om året, og ved samme lejlighed bliver den også helbredsundersøgt. Priserne er forskellige fra dyrelæge til dyrelæge, men du skal regne med omkring 800 kroner på den post. Der kan også komme andre uforudsete udgifter hvis hunden fx. får en behandlingskrævende sygdom.

Lopper

Lopper er en af de mest irriterende plager for en hundeejer. Lopperne vender tilbage hvert år, og man skal tag stilling til hvordan man ønsker at behandle hunden. De fleste behandlingsmetoder er forholdsvis dyre, og oven i købet er lopper i den senere tid begyndt at udvise resistens overfor de eksisterende behandlingsmetoder. Det betyder så også, at man skal til dyrelægen for at få receptpligtigt loppemiddel.

Et hundebur hvis hunden skal med

Det er ofte en overset detalje, at man faktisk er afhængig af hunden i den forstand at den ikke kan være alene i længere tid. Derfor kan man være tvunget til at tag den med, og hvis man har bil er det ikke hensigtsmæssigt at have den inden i bilen på sæderne, men det er der råd for. Du kan nemlig anskaffe dig en hundebur til bilen, det fås også i mange prisklasser, og jeg vil anbefale dig at kigge her inden du køber. De har nemlig et godt udvalg af kvalitets hundebure til stærke priser.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *