Hvad gør alkohol ved dig?

14. februar 2019 Brevkassen 0
Hvad gør alkohol ved dig?

Det er helt normalt, at man på første date er nervøs. Derfor er der også mange som vælger, at deres date skal involvere alkohol. Eller kun tør møde deres flirt, hvis i er fulde. Dette kan f.eks. være på et diskotek, en bar, eller andre steder med alkohol. Men hvad gør alkoholen egentligt ved dig.

Din opførsel

Mange har nok prøvet, at de har ændret deres adfærd pga. alkohol. Og dette er faktisk eget normalt, for det er det alkohol gør ved os. Alkoholen går ind og nedbryder, de fedtbarrierer der normalt er omkring vores hjerne. Og dette betyder at hjernen, ikke er beskyttet på samme måde. Og dermed kan alkoholen gå ind, og påvirke den del af hjernen der hedder centre.

Dette er den del af hjernen, som er med til at styre og regulere ens adfærd. Dette er også grunden til, at man oplever at være mere løssluppen når man er påvirket af alkohol. Og for mange kan det gå begge veje, når humøret ændres pga. alkohol. Nogen vil opleve at de bliver gladere, og mere åbne og sjove. Andre vil opleve at blive mere vrede, og har lettere ved at blive aggressive. Ens humør vil nemlig blive forstærket, når man indtager alkohol.

Udover at styre ens humør, bliver ens koordinationsevne også påvirket. Det betyder at man vil opleve, at alkohol påvirker ens balance og taleevner. Og hvis man oplever, at ens kæreste eller pårørende tit oplever disse problemer. Så kan det være at det er på tide, at de besøger alfakbh.dk hvor de kan læse mere om misbrugsbehandling.  

Din udstråling

Hvis du er på første date, kan det være en god ide med lidt alkohol. Fordi at du vil opleve, at du bliver lidt mere snaksaglig. Og du kan på den måde slapper mere af, og du vil ikke være lige så nervøs.

Men når det så er sagt, så er det vigtigt at holde det under kontrol. For hvis du drikker for meget, vil du hurtigt kunne blive skabet eller højrøstet. Og der er en hårfin grænse, mellem hvornår du bare er glad og åben. Til du bliver højtråbende, og irriterende for dine omgivelser.

For meget alkohol, kan også give bagslag. Det vil kunne betyde, at du får sagt nogle ting som du vil fortryde. Eller endnu værre, får gjort nogle ting som du egentlig ikke havde lyst til. For alkoholen kan gøre, at du ikke længere tænker rationelt. Og du vil derfor ikke tænke over, hvilke konsekvenser dine handlinger kan have for dig. Det er også derfor, at mange vågner med moralske tømmermænd efter en bytur.

Alkohol og utroskab

Nogen har måske prøvet, at stå i den forfærdelige situation. Hvor kæresten efter en bytur har sagt ’undskyld skat, men jeg var fuld’. Og dette vil for de færreste, være en godkendt undskyldning.

Men faktisk så går alkohol ind, og hæmmer vores nerveceller. Og dette sker især i panderegionen, som er det område der styrer vores adfærd. Og i dette område vil vi normalt lægge planer, og lægge bånd på vores følelser. Når alkoholen sløver området, betyder det at vi bliver mere løsslupne, følelsesladet, og irrationelle.

Samtidig med dette, udløser alkoholen også dopamin i hjernen. Og dette er et stof, som gør os mere euforiske og skaber nydelse. Derfor vil man hvis man drikker, sig så fuld at man får blackout. Også opleve at man har større tendens, til at træffe beslutninger som man senere vil fortryde.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *