Hvad er et babyshower?

08. september 2020 baby 0
Hvad er et babyshower?

I de seneste år har amerikanske traditioner sneget sig ind på den danske hverdag. Vi holder Black Friday og fejrer Halloween, og nu ser det ud til at endnu en er på vej. Traditionen hedder Babyshower, hvilket direkte oversat betyder noget i retning af spædbarns brusebad. Modsat hvad man altså kunne forvente sig, er der dog hverken brusebade eller spædbørn involveret. I stedet er det betegnelsen for en fest, der holdes for nære venner og familie i anledning af at graviditeten nu endelig er ved at være nået vejs ende.

Er de på vej til Danmark?

Det er dog endnu de færreste danskere, der har hørt om traditionen med Babyshowers. Som sagt er det dog ved at ændre sig. Det kan vi blandt andet takke amerikanske kvindeserier for. I disse spiller Babyshowers nemlig ofte en central rolle i nogle episoder, fordi de ofte kan vise det tætte bånd mellem veninder samt vigtigheden ved det vendepunkt i ens liv, det ofte er at blive gravid at få et barn. Mange kvinder har altså siddet og set disse serier, og er efterfølgende blevet fyldt af ønsket om at have en lignende oplevelse med deres veninder.

Skal traditionen følges er det dog ikke den gravide, der skal invitere til Babyshower. Det ville da også være en smule mærkeligt at introducere veninderne for en helt ny og obskur amerikansk tradition, der handler om, at man selv skal have gaver. I stedet arrangeres et Babyshower ofte af et par gode veninder, hvorfor det også er mere reglen end undtagelsen, at et Babyshower afholdes som et surprise party.

Hvordan arrangeres et Babyshower?

Er du på den ene eller anden måde endt som medarrangør på et dansk Babyshower, ved du altså nu lidt om oprindelsen bag de såkaldte Babyshowers, samt hvorfor de langsomt har fundet deres vej til Danmark. Som arrangør har du dog også brug for nogle lidt mere praktiske rammer at arrangere inden for. Hvor man skal der inviteres? Hvor lang tid bør det vare? Skal der være pynt? Hvad er en ordentlig gave? Mange af disse spørgsmål kan findes ved at se de amerikanske serier, der første gang introducerede ideen om Babyshowers i Danmark. De giver måske ikke et fuldbyrdet indblik i den amerikanske tradition, men det viser fint de forventninger der sikkert er. Vær dog opmærksom på, at du ikke bare kan kopiere fuldstændigt. For det første er et Babyshower enormt personligt. For det andet skal det passe til den danske sindsstemning. I Danmark er vi generelt bare mere nede på jorden end i Amerika. Gør derfor gerne et dansk Babyshower mere intimt med blandt andet færre gæster. Det bør dog ikke forhindre dig i at sætte stemningen med Babyshower pynt. Find pynt til Babyshower online eller de mest moderne festbutikker. I en dansk kontekst kan du dog også godt retfærdiggøre pynt med et mere personligt præg. Det kunne blandt andet være et per billeder af den kommende mor eller af alle jer veninder. Det skal nok sætte gang i tårekanalerne og vise, hvad et Babyshower egentlig handler om.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *