Gode råd til alle husejere

06. februar 2020 Uncategorized 0
Gode råd til alle husejere

Er du nybagt husejer og beboer, så er der måske mange ting, som du ikke har tænkt over, da du købte huset, som du skal til at tænke over nu.

Generelt så er der mange flere ting, som der skal tænkes over, gøres og tages stilling til, når det handler om et ejet hus kontra en lejet lejlighed.

Huset skal gennemgås både før køb og efter køb, så du ved hvad, at du har at gøre med.

Lav en liste over fejl og mangler

Dette burde blive gjort allerede før, at du har rykket nogle af dine egne ting ind i huset.

Faktisk så burde dette også blive gjort allerede før, at du sætter dit hus til salg. Det er nemmere at sælge et hus, som intet fejler end et hus som kræver en næsten uoverskuelig renovering. Selvfølgelig kan det ikke betale sig at totalt renovere eftersom, at køberen nok også gerne vil sætte sit eget præg på hjemmet. Er du i tvivl om hvad, at du kan gøre for at få dit hjem til at se bedst ud i den situation, så kan du kontakte realmæglerne og få et råd med på vejen.

Når man køber et hus, så køber man det – medmindre andet er aftale – som beset. Det vil sige, at når du har købt et hus, så skal i gang med at slibe gulv, spartle og male det hele, hvis du synes, at det trænger. Er det første gang at du ejer en bolig, så er du nok normalt vant til at flytte ind i noget, som allerede er næsten nyistandsat.

Så start med din liste lige så snart, at du har mulighed for det.

Gå en runde i alle rummene og tag et kritisk blik på det hele. Der er ingen som siger, at du skal ordne det hele på en gang eller lige nu. Men når man først går i gang med nedrivninger, opsætninger, indflytning og maling, så kan man hurtigt miste overblikket. Så for at undgå at mangle noget vigtigt eller have dobbelt af noget andet, er det en god idé at have en liste hvorpå, at du kan sætte hakker og skrive på, når en opgave skulle være løst eller opstå.

Start med det mest essentielle for dig

Når du er boligejer, så har du pludselig brug for nogle helt andre ting end du er vant til.

Forsikringer

Din bolig skal lige pludselig sikres på måder, som du ikke før har været vant til. Lige meget hvor, at der sker noget på dit hus, så er det dit eget ansvar at fikse det, og du kan ikke bare ringe til viceværten eller udlejeren og få dem til at ringe til nogen på deres regning mere.

Alarmer

Tyverialarmer, røgalarmer og kuliltealarmer.

Du kan forebygge en masse ting i dit hjem, hvis du sørger for at have det rigtige udstyr. Du vidste måske ikke engang, at en kuliltealarm var en ting, eller hvad den skal bruges til.

Hvis du har et naturgasfyr, så skal du have en kuliltealarm, så du kan blive advaret i tilfælde af, at der skulle være noget galt. Kulilte er en gas, som ikke lugter og du har derfor ikke muligheden for at opdage det før, at symptomerne på forgiftning allerede er opstået.

Isolering

Specielt hvis du har en kælder. Lad vær med at tro, at du kan gøre det hele selv, hvis du ikke har læst op på det eller har rådført dig med en specialist. Vandskader og skimmelsvamp er ikke noget, som man kan tage for seriøst, og det kan potentielt være farligt og koste dig mange flere penge i renovering end det ville have kostet i forebyggelse.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *