Køkkeninspiration: 3 simple tiltag der øger dine evner i køkkenet

17. februar 2020 Uncategorized 0
Køkkeninspiration: 3 simple tiltag der øger dine evner i køkkenet

Køkkenet er et af boligens vigtigste rum. Det er oftest her, at familiens samles, samt selvfølgelig her at alle måltider forberedes. Men på trods af det, så er det langt fra alle der synes det er sjovt at stå i et køkken. Det skyldes særligt manglende selvtillid. Men selvom man ikke har den største erfaring i et køkken, så kan man stadig komme langt, særligt hvis man lader tillade køkkenudstyret at lave alt det hårde arbejde.

Derfor kommer der her en kort guide med tre simple køkkenmaskiner der kan øge dine evner og resultater i et køkken markant.

1: Brug en souis vide maskine og ram den rette temperatur hver gang

Det første du kan overveje at investere i, hvis du gerne vil tage din madlavning til næste niveau, er at investere i en sous vide maskine. Sous vide er en fransk tilberedningskunst, hvor man tilbereder kød i vakuumpakkede poser og koger det ved svag varme i lang tid.

Denne tilberedningsmetode gør det muligt at ramme den helt rette temperatur på alle slags kød – hver gang. Du kan endda lade dit kød stå i lang tid i gryden uden at gå over sin tiltænkte temperatur. Med en sous vide maskine kan du uden tvivl imponere dine gæster med perfekt stegte bøffer.

2: Invester i bedre knive få mere finesse i dine retter

En anden ting som du bør overveje at investere i er et par rigtigt gode knive. En sløv kniv er oftest farligere end en skarp kniv siger kokkene. Det skyldes at man kan komme til at bruge for kræfter og ikke lade kniven gøre arbejdet. Når man bruger en god kniv, kan man både arbejde hurtigere og mere præcist.

Det vil sige, at dine grøntsager bliver skæret bedre og finere end med en dårlig kniv. I dit køkken bør du både have en ægte kødkniv, en brødkniv, en universalkniv og ikke mindst en urtekniv. Hvis du er på udkig efter gode knive, kan du finde det hos webshoppen Cibumic.dk der er ekspert inden for japanske knive.

3: Køb en støbejernspande til kødretter og desserter

En tredje ting som du bør overveje at investere i er en støbejernspande. En støbejernpande er dejlig at have ved hånden, da den både kan bruges på et komfur samt ikke mindst i ovnen. Mange retter kræver både en høj varme ved stegning eller karamellisering og en lavere varme.

Dette er særligt tilfældet ved mere følsomme kødtyper som koteletter eller lam. Derudover ses det også tit ved bagning af tærter såsom tarte tartin. Du vil uden tvivl blive glad for at have denne fleksibilitet i dit køkken til at kunne tage både dine kødretter og dine desserter til det næste niveau.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.