Få råd til dine drømme

30. januar 2020 Uncategorized 0
Få råd til dine drømme

Har du lige som så mange andre tendens til at have liiiidt for dyre vaner??

Måske vil du gerne gøre op med dem. Måske vil du gerne være bedre til at styre dem. Måske vil du egentligt bare gerne være bedre til at nyde det?

Hvornår er noget ”for dyrt”?

Dyre vaner er en privatsag, og ikke noget som man skal skamme sig over.

Der kan findes mange grunde til, at man ikke føler, at det er okay at have dyre vaner.

Generelt så skal man ikke gå rundt og blande sig i andres økonomi. Men det kan derfor stadig godt være, at du har venner, familie, kolleger eller en partner som synes, at de skal blande sig i hvad, at du bruger dine penge på.

Dette kan man gøre på flere måder og af flere grunde – nogen er bedre end andre. Din partner må altså godt blande sig en lille smule, hvis I har fælles økonomi, og du bruger alle jeres madpenge på tøj i stedet for mad, og han derfor skal spise havregryn til aftensmad hver eneste dag.

Som udgangspunkt er det bedst ikke at bruge penge, som du ikke har.

Hvis du godt kan lidt dyr vin, tasker fra de store modehuse og fede rejser, så er det også helt okay. Gør op med dig selv, om det giver dig noget eller ej. Det er altså helt okay at bruge sine hårdt tjente penge anderledes end andre. Man skal hverken have dårlig samvittighed over, at man ikke donerer det til velgørenhed eller sætter det hele på opsparinger. Det er dine penge og dit liv.

Uforudsete udgifter

Står du og mangler penge her og nu til uforudsete udgifter eller af andre årsager, så er der mange måder, at du kan gøre det på. Du kan låne penge af din partner/familie, sælge nogle af dine ting, eller du kan pantsætte dine værdier hos Pantsat.dk, hvis du har lidt is i maven og ved, at du har pengene igen lige om lidt. Du kan pantsætte alt der har en værdi, med mulighed for at købe det tilbage igen på et senere tidspunkt hvor, at du ikke længere mangler pengene.

Du kan også hjælpe dig selv ved at have lavet en opsparing for at forbygge, at du skulle komme til at stå i denne situation.

Uforudsete udgifter kan komme i mange situationer og beløb. Det er dog vigtigt at understrege, at der følger mange ting med pengelån, og at man derfor skal tænke sig om en ekstra gang, hvis vi vælger at takke ja til høje renter eller familie lån.

Hvordan kan du spare op og hjælpe dine dyrevaner på vej på en sund måde?

Hvis du har tendens til de lidt dyrere hverdagsvaner, så skal du måske tænke dig om en ekstra gang, hvis du hellere vil købe lidt større og sjovere ting.

Der er mange penge at spare, hvis man bare tænker sig om og prøver at holde øje med hvor, at sine penge ryger hen.

Hvor mange penge bruger du på take-away, café kaffe, ting du ikke har brug for i køen i supermarkedet, mad som du ender med at smide ud osv. Listen er lang, men den kan være værd at gennemgå og ligge budgetter ind i.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *