Giv Plads Til Afslapning – Men Husk Romantikken

Det kan til tider være svært at finde en balancegang i et parforhold mellem den travle hverdag med gøremål og tid til afslapning både på egen hånd og med hinanden. Det er her mange kærestepar kan falde den berygtede “kærestekedelige” fælde, hvor afslapning altid består af en aften foran tv’et og en “aften ude” kun sker i par – og gerne i selskab med et andet par. Men burde der ikke være plads til sig selv også? Det kan, når man er smaskforelsket, virke utænkeligt ikke at kunne tilbringe hver aften sammen, men i det lange løb er det dog fornuftigt at tage sig tid til de interesser, man havde før forholdet begyndte. Det sætter vi fokus på i dette indlæg, der giver nogle forslag til måder, hvorpå man kan kombinere kærestelivet med afslapning både hver for sig og sammen.

1. En af de første råd, når det gælder om at ruske forholdet ud af sofaflækken, er de helt basale ting – ofte de ting, man netop var så gode til at lave i starten: En gåtur i skoven eller en aftentur rundt i nabolaget. Finde en cafe, hvor der serveres lækker kølig hvidvin på en lun sommeraften. Lave en omgang sandwiches, eller finde dem billigt som takeawaymad hos den lokale sandwichbar og hoppe på cyklerne hen til et hyggeligt område. Det lyder nok en anelse rosenrødt, men der er nogen gange en god grund til at klicheer er klicheer; de virker altså. Så; Hop i Date-Mode og det romantiske hjørne, det er guld for gnisten i forholdet.

2. Husk på de ting I lavede før forholdets start – og giv hinanden plads til disse. Hvis kæresten plejede at spille fodbold to gange om ugen, men i dag kun kommer afsted hver anden onsdag, har han ofret meget på “vennekontoen.” Det er vigtigt at huske vennerne – også selvom de er singler og på den måde risikerer at skabe et ulige antal til festerne (alle faste pars mareridt 😉 ) Det kan desuden være fristende at melde fra til sociale aftaler, fordi sofaen og kæresten jo er hyggelige planer for aftenen.. Det er dog vigtigt at huske sit “eget” liv, så man ikke kun holder gang i sine venskaber, men også holder gang i samtaleemnerne i forholdet.

3. Små overraskelser er noget de fleste godt kan lide! Det kræver ikke nødvendigvis blomster eller chokolade i romantisk indpakning, det kan lige så godt være en sød post-it-seddel på badeværelsesspejlet, nogle kolde øl til hans fredagsfodboldkamp eller den der chokolade fra Rema, som hun er så vild med. Overraskelser handler sjældent om prisen, det handler om tanken bag – og det er noget man tit glemmer. En sushimiddag istedet for forgårs rester på en torsdag aften vælter ikke budgettet, men giver en dejlig aften, som kæresten helt sikkert vil sætte pris på.

Har du andre gode forslag eller kommentarer til at at undgå den kedelige “trummerum” i parforholdet, så smid gerne en kommentar til indlægget herunder.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *