Sexet mad skaber romantik

27. februar 2014 Brevkassen 0

Februar lakker mod enden og det er forhåbentlig med en vellykket valentinsmiddag i bagagen. Der er meget blandede holdninger til valentinsdag blandt danskerne. Nogen mener det er en opreklameret indtjeningsmulighed for blomsterhandlere, andre mener det er en mulighed for at forkæle den eneste ene, og nogle helt tredje tager ikke stilling til dagen, før de sidder i godt selskab og nyder en romantisk middag samme aften. Valentinsdag eller ej, så er en lækker og romantisk middag altid en god mulighed for at puste liv i gløden i parforholdet. Hvilke retter egner sig så bedst til en god middag med romantik i luften og efterfulgt af en hed aften i soveværelset? Eksperterne er ret uenige om selve forskningsresultaterne, men virker dog enige om at maden vi indtager rent faktisk har indflydelse på vores humør og lyster.

Det handler ifølge forskere mere om vores opfattelse af maden, end det handler om selve madens virkning rent fysiologisk. Det er altså i høj grad en placebo-effekt, når man, efter en lækkert stykke mørkt chokolade, lader tankerne vandre over i erotiske baner. En undersøgelse blandt danskerne http://politiken.dk/forbrugogliv/livsstil/familieliv/ECE491628/boeffer-og-chokolade-er-sexet-mad/ viste at en rød bøf, chokolade og østers er noget de fleste danskere forbinder med romantik. Skal man friske middagen lidt op er den moderne sushi, de klassiske chokoladejordbær og en god vin til maden ligeledes gode for romantikken i luften. Det handler nemlig om de signaler, der sendes mens man spiser, og hvilke signaler der sendes, når man serverer bestemte retter for sin gæst. Det har også betydning hvilken slags konsistens, duft og kraft madvarerne har – og man kan derfor ret hurtigt udelukke leverpostej og rødkål… Middagen må heller ikke være for tung – da det ofte udelukker en perfekt afslutning på romantikken i soveværelset.

Er det sushi man kunne tænke sig at servere, er der flere muligheder. Nogle gange kan man have ideen om en lækker hjemmelavet middag for sin date eller kæreste, men er ikke sikker på om evnerne i køkkenet lige rækker. Der er masser af gør-det-selv-sushi-kits ude i butikkerne, og det er da en klar succes, hvis sushien er hjemmelavet. Man kan dog også finde lækre muligheder for sushi som takeaway, og har på den måde god tid til rigtig at skabe en romantisk stemning i hjemmet i stedet. Måske man endda kan gøre som Samantha fra Sex and The City (Tøserne ved hvilken scene jeg tænker på – fyrene kan håbe på at tøserne gør Samantha stilen efter).

Efter en forhåbentlig vellykket date er der også signaler at sende gennem morgenmaden dagen efter. Hav nu lige lidt morgenmad hjemme, der er andet og mere end en omgang havregryn med sukker, så din date føler sig værdsat. Måske en tur ud til brunch var noget der lokker? Eller sandwich i dynerne med morgen-TV i baggrunden? Morgenen efter kan være mindst lige så hyggeligt som selve daten, og det kan især være her du får lov til at se de “ægte” sider af din date.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *