Forbrug med fornuft

Forbrug med fornuft

Hvis du er som de fleste kvinder, så har du en forkærlighed for shopping, boligindretning, sko, tasker, makeup og alt dét der, som vi egentlig ikke har brug for, men stadigvæk ikke kan lade være med at bruge penge på.

Vi lever godt i Danmark og har økonomi til at købe meget mere, end hvad der egentlig er nødvendigt. Vi kan sagtens føle, at vi ikke kan leve uden den der fede taske eller en ny bil, men faktum er, at det slet, slet ikke er nødvendigt. Brug-og-smid-væk kulturen er ikke kun uhensigtsmæssig for vores pengepung, der skader også miljøet og verdens ressourcer. For udover de materialer, der skal bruges til at producere forbrugsgoderne, skal vi også af med alle de gamle ting, som vi ikke længere bruger, når vi får nyt.

Så hvad med at tage følgende udfordring, som lyder på ikke at købe nyt, andet end nødvendigheder, indenfor de næste 3 måneder? Kan du klare det? Vi har lavet en guide til, hvordan du bærer dig ad:

Byt til nyt

 

Du har sikkert mere end rigeligt tøj i klædeskabet. Så meget at du ikke kommer til at mangle tøj de næste 5-10-20 år. Nogle gange er det dog svært at se lyset, når du kigger ind i klædeskabet og efterfølgende beklager dig til kæresten over, at du simpelthen ikke har noget tøj at tage på. I stedet for at gå direkte ind på din online favoritbutik og klikke det nyeste skrig  fra Marc Jacobs hjem, bør du kigge på, hvordan du kan bytte dit gamle tøj til noget nyt. Måske du har veninder, der passer samme størrelse i tøj eller sko som dig, eller måske du kan bytte igennem online portaler som Trendsales, Reshopper eller Tradano? Der er mange muligheder.

 

Secondhand er stadigvæk ’The shit’

Hvis du er med på moden, så har du helt sikkert handlet ’second hand’. ’Secondhand’ er,  som navnet udmærket indikerer, ting, som andre allerede har ejet og brugt. Du kan sagtens være heldig at finde gode designervarer til billige penge. Desuden er moden i dag ofte inspireret af fortidens modeluner, så du kan være heldig at finde noget af det, de pt. viser i modebladene. Herudover er der også noget charmerende ved at tingene har en historie, og du ikke kan tælle de første fem veninder, der har den præcis samme sukkerskål stående på morgenbordet.

 

Lån i stedet for at købe

Har du virkelig brug for at købe en helt ny yogamåtte, når du vil afprøve en ny motionsform? Nej, faktisk har de fleste af os sikkert en i vores netværk, de kan låne tingene af, før de investere i noget helt nyt, der måske kun bliver brugt et par gange, før det ender bagerst i skabet. Så udnyt dit netværk eller søg eventuelt på de tjenester, hvor man kan låne ting af hinanden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *