Det skal du huske når du flytter sammen med kæresten

31. juli 2017 Bolig 0
Det skal du huske når du flytter sammen med kæresten

Sommeren er en dejlig årstid. Den byder ikke kun på varme og lyse aftener, den indbyder også til nye eventyrer og muligheder. For mange bruger sommeren til at tage det næste skridt med kæresten og vælger at flytte sammen. Det er et stort og vigtig skridt, og derfor er det også vigtig, at huske gøre de rigtige ting, når I flytter sammen.

Læs med og få inspiration til de ting du skal huske, når du flytter sammen med kæresten.

Fælles hjem

Selvom der er sød musik mellem dig og din kæreste, når i har fået nøglerne til jeres nye bolig, så kan der hurtigt komme en duft af bedrag og spydigheder, hvis i ikke finder fælles fodfæste om, at det er et fælles hjem. Det vil sige, at det er ikke kun dine ting der skal være i hjemmet, det samme det skal din kærestes. Du er højst sandsynlig ikke vild med alle din kærestes ting – hvem er i grunden det – men derfor skal du stadig respektere og finde plads til de ting, din kæreste gerne vil have med i lejligheden. Når det kommer til de store fællesarealer, som opholdsstue og køkkener, så er det bedst at I er sammen om, at vælge de ting der skal stå i rummene. Det giver en langt bedre fornemmelse, hvis i begge har været hos møbelhandleren og fundet sofaen sammen.

Hvis fornemmelsen af det fælles hjem opstår – så skal det hele nok gå.

Fælles forsikringer og policer

Når du flytter sammen med din kæreste er det god idé, at få fælles indboforsikringer. Indtil nu har du udelukkende haft din egen forsikring, men det er kun til din fordel at få en fælles ordning. Ved at få en fælles indboforsikring så har i muligheden for at spare penge – og i undgår desuden besværet, hvis uheldet er ude og i har haft ubudne gæster. For der kan i blive nødt til at opdele huset mellem jer, for at finde ud af hvem der skal have hvad. Det hele bliver lidt rod – og derfor er en fælles forsikring en god idé.

Brug professionel rådgivning

Det danske boligmarked – hvad end det er lejligheder eller huse – er efterhånden blevet så kompliceret, at det er vigtigt at I bruger professionel rådgivning. Uanset om det er leje eller køb. Der er mange fælder, som du hurtigt løber ind i som boligsøgende – især hvis du er lidt for ivrig eller naiv. Men med professionel rådgivning, i form af for eksempel en boligadvokat, er du sikker på at få ordnet forhold. Du vil få hjælp til at finde en god bolig – og med boligadvokat vil du også nemt få ordnet det administrative, som for eksempel skødeskrivning. Hvis du vil vide mere om boligadvokater og skødeskrivning kan du klikke her.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *