Er du pårørende til en misbruger? Så meld dig ind i en pårørendegruppe

07. februar 2019 Uncategorized 0
Er du pårørende til en misbruger? Så meld dig ind i en pårørendegruppe

Har en af dine nærmeste et misbrug af enten stoffer eller alkohol, eller har de haft det? Så er der rigtig mange ting som du som pårørende har været udsat for. Det findes der heldigvis hjælp til. På denne side, kan du læse om hvad en pårørendegruppe kan hjælpe dig med.

Tal om alkoholmisbrug i Danmark

I 2016 var der, ifølge Danmarks Statistisk, i Danmark over 147.000 danskere, som var så afhængige af alkohol, at de ikke kunne stoppe deres forbrug uden at modtage behandling. Dette giver en indikation på hvor mange pårørende som har været udsat for disse omgivelser.

Tallene viser også, at meget få af de danskere som har et alkoholproblem er i behandling. Faktisk viser tallene desværre, at der i gennemsnit går mere end 15 år før en mand med store alkoholproblemer søger behandling. Kvinder med et storforbrug af alkohol venter i gennemsnit 12 år med at søge behandling.

Genkender du nogle af disse oplevelser?

Som pårørende til en misbruger, oplever man desværre ofte en lang række af disse ting:

  • Som pårørende, har man en konstant bekymring om hvad dagen bringer.
  • Som pårørende, har man tit følelser som frustration, vrede, afmagt, sorg og fortvivlelse.
  • Som pårørende, forsøger man ofte at hjælpe, uden at det hjælper noget.
  • Som pårørende, oplever man tit mange diskussioner og skænderier med misbrugeren

Hvis du som pårørende til en misbruger, har oplevet en eller flere af disse ting, så er der heldigvis hjælp og hente. Du kan melde dig ind i en pårørendegruppe.

Hvad kan en pårørendegruppe hjælpe dig med

I en pårørendegruppe, kan du mødes med andre pårørende, som har oplevet nogle af de samme problemer som dig selv. I en pårørendegruppe, har i et frirum til at komme ud med og snakke om nogle af de ting, som andre mennesker, som ikke har oplevet noget lignende, ikke forstår.

En pårørendegruppe kan også hjælpe dig, med at finde ud af, hvordan du tager den svære samtale med den person, som du kender som er misbruger. Det er ikke nemt at konfrontere misbrugeren med hans eller hendes problem. I en pårørendegruppe sidder der helt sikkert nogle personer som også har prøvet at stå i din situation og har taget ”den svære samtale”.

Er du interesseret i at læse mere omkring hvad andre siger, om deres oplevelser med en pårørendegruppe? Så kan du på Alfakbh.dk læse meget mere om dette.

Du har ved at læse denne side, forhåbentlig fået et lidt større overblik over hvilke muligheder du, som pårørende til en misbruger, har for at mødes med andre, som er i eller har været i samme situation som dig, og snakke om tingende.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *