Efteråret er perfekt til hovedbeklædning – Hattekulturen i Danmark

18. oktober 2019 STIL & SHOPPING 0
Efteråret er perfekt til hovedbeklædning – Hattekulturen i Danmark

Hatten har en lang historie i det danske land og er nu begyndt at dukke på i gadebilledet igen. Hatten er noget der skal bæres med selvsikkerhed og klæder hvert et ansigt, men sine mange forskellige variationer. Hatten kan bæres hele året, men nogle hatte er mere populære her i efteråret end andre.

Historiens mest essentielle accessoires

Hatten har længe været en del af vores beklædning, men den har været en meget essentiel accessoires end den er i det moderne Danmark. En hat er mange ting og der er stor forskel på hvad en teenager og deres bedsteforældre forbinder med en hat, som de selv ville bære. Der var nemlig engang, hvor alle gik med hat. Sådan er det langtfra i dag, men den er her stadig, hatten. På catwalken og i gadebilledet som et symbol på, at man skiller sig ud. Og hos de får tilbageværende hattemagere oplever man en stigende interesse for at gå med hat igen.

I 1800-tallet gjorde masseproduktion hatten så udbredt, at mænd ikke gik uden for døren uden hat på hovedet, jo højere hatten var, jo højere oppe var man placeret i samfundet. Kvinderne kom også med på moden og foretrak bøllehatten og turbanen med strudsefjer. Som med alt andet, har udseendet og opfattelse af hatten ændret sig meget gennem årene og det er ikke fordi man ikke går med hatte i dag, der er bare kommet mange forskellige, mere specifikke begreber for den nymoderne hovedbeklædning.

En hat til hvert et hoved

Hattemoden er langsom begyndt at komme tilbage. Kvinder tør skille sig ud igen. De kan og tør bære en hat, som er helt unik. Der findes så meget materiale og forskellige former, at der findes en hat til hvert et hoved. Hatte er både i hårfilt, strikkede uldne huer og kasketter. Hvis man går til en ægte hattemager, finder man den perfekte rådgivning til den perfekte hat. Når den perfekte hat findes, skal man nemlig tage stilling til sin højde, drøjde, ansigtets proportioner og halsens længde.

En hat må gerne være upraktisk, bare den ser flot ud. Tidligere var hatten en måde at vise socialklasse og velstand på, men sådan er det ikke længere – ikke helt i hvert fald. For den håndlavede hat er ikke længere en lige så stor trend som før, men sniger sig langsom tilbage i gadebilledet.

Hun sætter sin hat som hun vil

En hat, hue, solskygge eller caps til piger giver solafskærmning, når det er sommer eller varme eller når vinteren sætter ind. Nogen mener man først er rigtig klædt på, når man har en hat på hovedet. En smart hat i den rigtige stil holder dig varm om hovedet, når vinteren raser og temperaturen falder.

Kvinder ser generelt skide godt ud med hatte, ligemeget om det er en stor, flot solhat, en sporty kasket eller en varm strikhue med en pelsknast på toppen. Det kan være svært at se sig selv med hue og det handler om at finde den helt rigtige, der komplimentere ens udseende. At bære en hat handler i høj grad om selvsikkerhed, om hatten bidrager ofte også til selvsikkerheden. At bære en hat skaber et nyt og anderledes look, som man ikke lige er vant til. Derfor kan det også være grænseoverskridende at iføre sig hovedbeklædning for første, anden og måske endda også tiende gang.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *