Det skal du overveje inden du får børn

17. september 2018 baby 0
Det skal du overveje inden du får børn

Selvom man siger at børn ikke skal planlægges, kan man godt gøre sig nogle overvejelserne inden man for alvor går i gang med babyprojektet. Denne artikel vil give dig 3 essentielle forhold, man SKAL overveje inden man får en baby.

Er du økonomisk stabil?

Det første og vigtigste element, du skal have på plads inden du får en baby, er det økonomiske. Undersøgelser lavet af Rockwool Fondens Forskningsenhed beviser, at et barn imellem 0-18 minimum koster 3200 om måneden. Og daginstitutionen er ikke engang medregnet.

Du kan derfor regne ud, at det er meget omkostningsfuldt at have et barn. Så overvej din økonomiske situation, og vurder om din økonomi på nuværende tidspunkt har luft nok til en kommende baby.
Hvis du vurderer at din økonomi kan holde til det, vil vi anbefale, at du går baby-shop-amok på lykkeleg.dk.

Er du i et stabilt parhold?

Det næste forhold du skal vurdere, når du overvejer at indlede babyprojektet, er dit parforhold. Et parforhold bliver virkelig sat på prøve, når man får en baby, og det kan være svært at vurdere om dit forhold kan klare det eller ej.
Men hvis i er et godt sted rent følelsesmæssigt og har været sammen i en længere periode, kan i sagtens begive jer ud i projektet. Hvis i på den anden side døjer med rigtig mange uenigheder, skal du måske genoverveje om det er ham/hende, du ønsker at få børn med.

Er du klar til at binde dig?

En baby sætter en kæmpe kæde omkring din fod og alt spontanitet og frihed vil være tabt. Derfor skal du finde ud af, om det er noget, du er klar til. Mange finder ud af, at der er nogle ting, de vil nå inden de får børn. Det kan for eksempel være at rejse jorden rundt, studere i udlandet eller erhverve sig et nyt boligsted. Det er i hvert fald utrolig ærgerligt at føle at man ikke har fået nok ud af sine unge år, da man med et barn øjeblikkeligt er nødt til at indtage en ansvarlig forældrerolle.

Din psyke bliver udfordret

Den sidste ting du skal overveje inden du får et barn, er din psyke. Du vil opleve at du konstant har dårlig samvittighed, du er bekymret over, om du gør det godt nok som forældre og du taber fuldstændig kontrollen over dit liv. Udover det sker der rent fysisk en masse ting med din krop, som du måske kan blive en smule forskrækket over, hvis du er meget ung. Oven i alt dette får du meget lidt søvn, og alt det her kan hurtigt hobe sig op og virkelig udfordre din psyke.
Så sørg for at have din psyke under kontrol inden du indleder babyprojektet.

Forhåbentligt gav disse tips dig et indblik i, hvilke ting du skal overveje inden du får en lille baby.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *