Tag kæresten ud på en Christiania bike

12. februar 2014 Rejser og udflugter 0
Tag kæresten ud på en Christiania bike

Hvis man bor i byen og har en familie hvor der også indgår børn, så er det ikke altid nemt at komme omkring. Her er der selvfølge tanke på de større byer som fx. København eller Aarhus. De fleste har i dag en bil, men den har sine begrænsninger og ulemper når transporten skal ske over korte afstand og inden i byen. Den meste åbenlyse ulempe er selvfølgelig myldretiden og de mange andre biler. Her ender man oftest bare med at holde i lange køer, og her ville en cykel havde været hurtigere at komme frem med. Og det er selvfølgelig også de alternativer vi skal kaste et kort blik på her.

billede af christiania bike

De fleste vælger nok en autostol til cyklen, det er i langt de fleste tilfælde også en god løsningen, men der er nogen ting man skal være opmærksom på, og så virker den med garanti ikke hvis man har mere end et barn. Udover begrænsninger i antallet er børn, så er man bare en udsat trafikkant på cykel, og hvis man så tilmeld har barnet bagpå, på den måde så risikere man også at skade sit barn.

Heldigvis så findes der nogen muligheder hvor barnet ikke kommer til skade hvis man vælter. Den første, som samtidigt er den jeg mener der er bedst er Christiania bikes. Der er faktisk mange fordele ved den løsning. For det første så sidder ungerne foran, og man derfor se hvad de laver uden man skal vende sig rundt, hvilket jo også udgør en risiko i trafikken. Cyklen fåes med eldrevet motor så man nemt kan komme omkring uden, at skulle knokle rundt i pedalerne. Kassen som børnene sidder i, er placeret foran på christianiacyklerne og fås med kaleche og varmelegemer i, så dine børn kan sidde varme og sikkert. Du kan læse mere om dem her.

Det sidst alternativ vi skal kigge på her, er cykelanhængeren. Den store fordel ved dem i forhold til christianiacyklerne er at de er forholdsvis billige at anskaffe sig, og så kan de kobles fra cyklen så man ikke skal have den med omkring i byen når man har sat ungerne af. Desværre fås de ikke med indbygge varmelegemer endnu, men det kan være producenterne kigger på den mulighed uden vi er klar over det.

Hvis du har andre ideer eller muligheder for nem transport i byen, så hører jeg gerne om det i kommentarerne nedenfor.

Offtopic: Nu kan du støtte videnomhiv.dk her!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *