3 tip til at få mere tid til hinanden

10. november 2016 De 100 kærestetips 0
3 tip til at få mere tid til hinanden

Når man er nyforelsket, har man uanede mængder af tid til dates, romantiske weekend-getaways og at ligge i ske på sofaen om søndagen. Det er ikke på grund af, at man har mindre at se til med arbejdet, med fritidsaktiviteter og veninder, men fordi man tager sig tiden til hinanden og simpelthen ikke kan holde ud at være væk fra hinanden.

I takt med at I kommer ind i hverdagens trummerum, evt. med børn, og forholdet får nogle år på bagen, kan I komme til at nedprioritere tiden med hinanden, fordi der kommer andet til, som også er vigtigt. Det er synd, og det er ærgerlig, fordi det netop er her mange par glider fra hinanden. I starten kommer prioriteringen helt naturligt, men efter noget tid, skal I gøre jer lidt mere umage med stadigvæk at prioritere forholdet over alt andet – i hvert fald en gang imellem. Selvom I, i perioder, ikke har det store behov for at se hinanden, bliver I nødt til at gøre det alligevel, for derigennem at holde følelserne i live. Man har som par brug for at pleje sine følelser for hinanden, og det gør man ved at lave ting sammen, få oplevelser sammen, grine sammen, snakke sammen og alt det andet, man gør som par. Det binder jer sammen og gør forholdet stærkere.

Som nyforelsket sidder du måske og tænker, at det aldrig vil ske for dig og din kæreste – men det gør det, hvis I ikke gør noget aktivt for at undgå det. I en travl hverdag, hvor I skal jonglere med børn, karriere, fritidsaktiviteter og veninder, kan det være svært at afse tid til hinanden, men I kan sammen finde smuthuller, hvor I kan vinde tid. Her får du 3 forslag til, hvad I kan gøre:

Outsource, hvad outsources kan

Der er kun 24 timer i døgnet, og har I i forvejen svært ved at finde tid til hinanden, så må i gennemgå jeres skemaer, og kigge på, hvordan I kan skabe mere tid.

I mange familier fylder arbejdet væk fra hjemmet det meste af dagen. Når man så har fri, skal der købes ind, hentes unger, laves mad, læses lektier, vaskes tøj, ryddes op og lægges børn i seng. Herefter har den værste energi have lagt sig, og I orker måske ikke andet, end at stene foran fjernsynet, før I slæber jer i seng. Det gør det svært at få tid til at kigge hinanden i øjnene og spørge ind til hinandens dag. I bør derfor kigge nøgternt på, om der er dele af denne proces, som på den ene eller anden måde kan outsources til en tredjepart.

Måske giver det god mening, at alt indkøbet klares en gang om ugen? Så I ikke skal bruge tid på det løbende. Sæt jer sammen og lav en madplan – gerne en der involvere noget take-away og rugbrødsmadder en gang imellem. Lav en indkøbsliste og bestil over nettet gennem et af de online supermarkeder, såsom f.eks. Dagligmark.com. På den måde sparer I tid på at køre fra det ene supermarked til andet, på jagt efter alt på listen, og I sparer tid i hverdagen på indkøb.

Måske I kan aftale en fast dag om ugen, hvor I får jeres forældre til at babysitte børnene, eller hvor I hyrer en barnepige til at hente børnene fra skole og SFO, så I begge blot kan køre direkte hjem.

Og hvad med rengøring og tøjvask? Måske I har økonomi til at hyre en rengøringsdame, som kommer og gør rent et par timer en gang om ugen, og samtidig vasker tøj.

Multitask

Selvom I skal prioritere tid sammen, behøver tiden ikke blive brugt på at se hinanden dybt i øjnene. Hvad med at aftale, at I sammen går en tur med hunden om aftenen, når den alligevel skal luftes. Det kan også være, at I kan begynde at dyrke sport eller tage i fitnesscenter sammen, så I slår 2 flyer med et smæk.

Mød jeres venner og bekendte til en shoppetur, hvor I både for snakket og samtidig købt tøj til jer selv eller børnene. Og slå nogle sammenkomster sammen, så I ikke skal afsætte både fredag og lørdag til at se veninder og venner.

Forsøg så vidt muligt at presse flere af de praktiske opgaver sammen, eller få et socialt aspekt ind sammen med det praktiske.

Lav en plan og hold den

Selvom det lyder noget så praktisk, så kan det være nødvendigt at skemalægge jeres dates og tid med hinanden. Lav en oversigt forud for måneden, og se, hvor I kan plotte mere samvær og kvalitetstid ind i løbet af ugerne. Og hold ved jeres aftaler! Det er ok at aflyse ind imellem, hvis der opstår noget akut, men I skal så vidt muligt prioriteter jeres samvær over alt andet. På den måde kommer det ikke som en overraskelse og endnu en opgave, når I løbende skal finde tid sammen, men noget I ved forud for måneden. Det kan i længden betale sig.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *