Tre tips til at blive mere nærværende med kæresten

25. februar 2017 Sex og samliv 0
Tre tips til at blive mere nærværende med kæresten

Vi lever i tid, hvor vi stresser fra det ene til det andet – arbejde, skole, venner, hobbyer og diverse andre aktiviteter fylder i vores hverdag og tager meget af vores tid og energi. Det kan dog også betyde, at når man endelig har kvalitetstid sammen med kæresten, er man ikke fuldt ud nærværende. Der er heldigvis nogle foranstaltninger, du kan gøre dig, når det kommer til at blive mere nærværende og være i nuet – især når du er sammen med din kæreste.

Læg mobilen fra dig

Det er ingen hemmeligheden, at det kan være svært få lagt mobilen, iPaden eller sin computer fra sig. Elektronikken er blevet en stor del af vores hverdag, og mange kan føle sig helt nøgne, hvis de ikke har en smartphone i hånden.

Ikke desto mindre er det nogle gange det, der er nødvendigt, for at være fuldt ud til stede med sin kæreste. Aftal derfor en gang i mellem med dig selv – eller med ham, hvis han også er storforbruger af sin smartphone – at lægge mobilen væk et par timer, hver gang I er sammen. Der er ingen grund til konstant at blive opdateret på, hvad der sker på Facebook og Instagram, når I hygger i hinandens selskab.

 

Få ordnet småtingene så du bedre kan fokusere

Er der en masse småting, du konstant går og prøver at huske på, kan det være svært at være i nuet. I stedet vil dine tanker hele tiden være ude i fremtiden, og nærværen kan derfor være svær at finde frem. Får du først ordnet de mindre ting og problemer, der går og nager og som konstant stresser, vil du have meget lettere ved eksempelvis at kunne være fuldt ud til stede, når du er sammen med din kæreste.

Det kan være alt fra at få sat den hylde op, der nu har ventet de sidste to måneder til at få repareret din iPhone skærm, hvis den er i stykker, som eksempelvis kan gøres her.

Der er mange ting, der kan være med til at give unødvendig stress i ens eget hoved. Nogle gange er det ikke nødvendigvis ting, der skal ordnes her og nu. For nogle kan det også hjælpe at få skrevet tingene og projekterne ned på en to-do liste, så hjernen bliver befriet for alle de ting, den skal huske.

 

Prioriter hele dig-dage

Det kan være svært at give dig fuldt ud og være nærværende, når din hjerne hele tiden er et skridt fremme og allerede nu overvejer, hvordan du skal nå alt dagen efter.

Det er derfor vigtigt, at du prioriterer nogle dage, hvor du kun er sammen med dig selv. Det er nemlig svært at mærke dig selv, dine tanker og følelser, hvis du iler afsted i længere perioder. Du vil helt sikkert hurtigt kunne mærke, at du får slappet fuldstændigt af ved at have disse dage eller aftener med dig selv en gang i mellem. Dette vil være en stor hjælp, når du så efterfølgende skal være sammen med din kæreste.

 

Vigtigheden af nærvær mellem dig og din kæreste er bestemt ikke noget, der må undervurderes. Det kan betyde ekstremt meget for jeres forhold her og nu men også i fremtiden, at I en gang i mellem virkelig lægger vægt på at få skabt noget nærvær, selv i den travle hverdag.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *