Skønhed kommer indefra

Skønhed kommer indefra

Din skønhed kommer så at sige helt bogstaveligt talt indefra. Herunder drejer det sig især om vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer. Læs med her, og se eksempler på nogle af disse, som ikke mindst tager en stor del i at forbedre dit kredsløb og at modvirke diverse betændelsesformer.

A-vitamin
Forebygger blandt andet rynker og fås især i store mængder fra gulerødder.

D-vitamin
Manglen på D-vitamin kan give forskellige former for hudproblemer. Vitaminen fås i store mængder fra kilder såsom fed fisk.

B2-, B3- og B6-vitamin
Manglen på B-vitamin kan give svære hudforandringer, B3-vitamin modvirker betændelse i blodet og B6-vitamin er med til at fremme ilttransporten rundt i kroppens blod.

C-vitamin
C-vitamin er vigtig for dannelsen af kollagen, som er en del af substansen i hud, hår og negle. Den bedste kilde til C-vitamin findes i eksempelvis citrusfrugter og kartofler.

K-vitamin
K-vitamin er vigtigt for at diverse blødninger er i stand til at stoppe og fås primært fra diverse grøntsager, frugt og fuldkorn.

Jern
Jernmængden er vigtig for transporten af ilt og findes i mange ting lige fra kød til nødder og fuldkorn.

Zink
Zink er vigtig for helingen af sår og rifter og de primære zinkkilder er mælkeprodukter og kød.

Kobber
Kobber er vigtig for den oprindelige hudfarve. Mangles dette kan det føre til massiv bleghed. Kobber findes i blandt andet fuldkorn, skaldyr og nødder.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *