Skal du renovere hjemmet? Så husk disse 3 ting

14. januar 2020 Bolig 0
Skal du renovere hjemmet? Så husk disse 3 ting

Der er bygge boom i Danmark, og den højeste beskæftigelse der har været i 10 år. Men det gælder ikke kun i virksomhederne. Der er rigtig mange private der enten køber eller renoverer deres gamle huse. Derfor har vi kigget på nogle af de vigtigste ting man skal huske når man renovere sit hjem.

Få flere tilbud

Med det vilde bygge boom vi har i øjeblikket betyder det at håndværkerne har rigeligt at se til. Der kan derfor være meget lang ventetid, så husk at bestille arbejdet i god tid. Men inden i bestiller det, så husk nu at få flere tilbud. Netop fordi håndværkerne har så lang ventetid, kan de godt finde på at tage en fuldstændig urimelig pris for arbejdet. Derfor skal man som minimum altid få 3 tilbud på et stykke arbejde. Man skal bestemt heller ikke altid vælge det billigste, men der er ingen grund til at betale 3 gange så meget for det der måske er det samme produkt.  

Professionel rådgivning

Det gælder altid om at være på forkant med dine håndværkere. Der er utallige historier med forbrugere der er blevet snydt eller bare overrasket over prisen på et stykke arbejde. Selvom prisen er vigtig, så er et af de største problemer også selve kvaliteten af arbejdet. Her kan det være en rigtig god ide at kontakte en folk der ved noget om det, så man lige får en ekstra holdning på det arbejde der skal udføres. Alt efter størrelsen på projektet kan man også overveje en hovedentreprenør på projektet. Altså en, som er hyret til at styre hele projektet. Læs mere her om at få en hovedentreprenør eller en totalentreprise på dit projekt.
Hvis størrelsen eller budgettet ikke er til det, så kan en hurtig Google søgning også være behjælpelig. Og ellers har det aldrig gjort skade at ringe og spørger andre tømrer eller murrer eller VVS’er, om de er enige om det der skal laves.

Husk forsikringen

Der er mange der glemmer forsikringen, når man finder noget der er gået i stykker. Forsikringen er til i tilfælde af, at der er sket en skade. Men mange skader på huset er ikke noget der er opstået pludseligt. Hvis man f.eks. tager kloakken, er de fleste af de skader man finder i kloakken opstået grundet jorden der bevæger sig, og tiden tand. Så hvis du får lavet en TV-inspektion af kloakken, og der bliver fundet skader, vil forsikringen i langt de fleste tilfælde dække skaderne. På samme måde kan man bruge forsikringen andre steder i huset. En anden måde at bruge forsikringen på, er hvis man skal renovere, og finder skader, så kan man bruge de penge man får for at reparere skaden, til at udskifte i stedet. Det er altså en god måde at få betalt noget af sin renovering på. Det kan måske virke som svindel, men det er helt lovligt. De foreslår det endda nogen gange selv. Du skal huske på, at de jo ikke ønsker flere skader, derfor vil de gerne have du bruger de sidste kroner på at skifte ud, i stedet for at lappe.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *