Skal du købe barsels- eller dåbsgave til kærestens vennekreds? Find inspiration her

08. juni 2016 Gaver 0
Skal du købe barsels- eller dåbsgave til kærestens vennekreds? Find inspiration her

 Der er et mini babyboom going on over sommeren i Danmark, således viser en undersøgelse, foretaget af Politikken Research, at der sker en stigning i fødselstallet  på 14%  i Juli og August 2016, set i forhold til de samme måneder sidste år. August måned topper med en stigning på hele 25% i forhold til sidste år.

Så hvis din eller kærestens omgangskreds ligger i den fødedygtige målgruppe, er der gode udsigter til, at du skal på gavejagt hen over sommeren måske både efter en barsels og senere dåbsgave.

Men hvad køber man egentlig? Og hvad køber man til kærestens venner, som man måske ikke kender særlig godt? Vi har lavet en lille inspirationsguide med forslag til gaver, hvad enten det er barsels- eller dåbsgave.

Barselsgaver

Skal du på et barselsbesøg, forventes der ikke en dyr gave. Besøget er ofte kort og uformelt, så det vil være passende at komme med en blomst eller en lille gave på omkring 100-120 kr. Da produkter til børn er forholdsvis dyre, kommer du ikke langt for beløbet, hvis du vil købe noget til babyen. Men hvis du laver lidt research på nettet, kan du være heldig at finde et par sjove ting i prisklassen. Hvis du har flere vordende forældre i din- og kærestens omgangskreds, kan du endda købe et lille lager, og spare lidt fragt.

Gaven skal helst være noget, som de ikke skal ud at bytte. Forældre i barselsboblen har ikke meget energi og overskud, derfor vil det blot være en belastning, hvis de skal ud at bytte gaven efterfølgende. Så vælg en gave, som du kan være sikker på, de kan bruge evt. noget basistøj, bamser, eller rangler.

Herunder har vi fundet 3 prisvenlige og søde barselsgaver fra ToyToy.dk

rangle toy toy toytoybodytoytoy bøger

Dåbsgaver

Står du derimod og skal til barnedåb, skal du regne med at spendere omkring 250-400 kr på en gave afhængig af, hvad standarden er i jeres omgangskreds. Find eventuelt priser på gaver givet i omgangskredsen ved andre lignende lejligheder.

Ideer til dåbsgaven kommer sandsynligvis fra forældreparret selv – ofte ligger der en ønskeseddel i dåbsinvitationen. Ellers spørg efter en.

Ofte ønsker forældreparret sig lidt dyrere praktiske ting i forbindelse med dåben, såsom møbler og udsmykning til børneværelset, tallerkensæt, sengetøj eller børnebøger – langtidsholdbare ting, der kan bruges til flere børn og eventuelt være et evigt minde for barnet.

Nedenunder har vi fundet 3 forslag til dåbsgaver, fra barnetsverden.dk , som kan købes til fornuftige priser, og helt sikkert vil gøre lykke hos forældreparret:

barnetsverden vogn puttekasse  højdemåler

Alternativt så kan man med god grund også købe enten noget nyt legetøj til børnene eller måske endda et par børnebøger. Bøger er en fast del af gave traditionen i Danmark og flere undersøgelser har vist at både mænd og kvinder foretrækker at give og at få bøger i gave. Hvis du på den anden side hælder mere til at give noget nyt og spændende lejetøj i gave, har vi fundet et stort udvalg hos Babytoys hvor en af deres bedst sælgende produkter er dette fødselsdagstog som du bør tjekke ud.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *