Skal du flytte sammen med kæresten – få hjælp af en boligadvokat

20. april 2017 Bolig 0
Skal du flytte sammen med kæresten – få hjælp af en boligadvokat

Skal du købe bolig med din partner, vil du sikkert gerne finde en boligadvokat, som kan varetage jeres interesser bedst muligt. Men hvad hjælper en boligadvokat egentlig med? Denne artikel giver dig noget af svaret.

Hvert år købes og sælges der flere og flere boliger, og det stiller også større krav til boligadvokaterne. Faktisk er det mere og mere almindeligt, at man rådgiver sig med en ekspert, da der alt for nemt kan opstå problemer uden. Men hvad hjælper en boligadvokat dig egentlig med?

Hvis du vil finde en erfaren boligadvokat i Aarhus, kan du klikke her.

 

Papirarbejde

Når du vælger en boligadvokat, vil du først og fremmest få hjælp til at få ordnet alt det tunge papirarbejde. Rigtig mange ting skal formuleres, når der skal laves et godt køb eller et salg af en bolig, og det er afgørende, at man ikke overser vigtige regler eller aftaler. Her er en boligadvokat ekspert i at få det hele med.

Det kan være en stor lettelse fra dine skuldre, at du ikke skal fokusere på papirerne. Der er dog stor forskel på, hvor godt et stykke arbejde advokaten laver – så du får, hvad du har betalt for. Sørg for at vælge en advokat, som ordner alt papirarbejdet for dig, hvis det er et område, som du gerne vil være fri for at blive involveret i.

 

Juridisk rådgivning

Det er dog ikke kun papirarbejdet, som er vigtigt, når du vælger en boligadvokat. Der er også rigtig mange områder, hvor det kan være rart at få støtte og rådgivning undervejs, når du skal beslutte ting omkring boligen. Til forskel fra online-sider, som kun klarer papirerne, vil en god boligadvokat hjælpe dig godt på vej på dette område. Han vil kunne sætte dig ind i reglerne omkring fællesarealer, fortrydelsesret, efterfølgende skader på boligen osv. Denne rådgivning kan være yderst værdifuld.

 

Tryghed

Din boligadvokat skal selvfølgelig være med til at give dig en følelse af tryghed. Hvis du er meget på udebane, når det kommer til bolighandler, er det vigtigt for dig, at din advokat taler i et sprog, hvor du kan forstå det. En god boligadvokat undlader at inkludere dig i de fine ord og paragraffer, og han fortæller tingene i et sprog, som du også kan forstå. Det giver dig meget større tryghed, at I taler på samme niveau.

 

Erfaring

Selvom nye advokater også kan være dygtige, er det altid en fordel at vælge en advokat, som har erfaring med bolighandler. Du kan hurtigt sætte dig ind i, hvor længe firmaet har arbejdet indenfor boligområdet, og der vil formentlig også være anmeldelser fra andre, som har brugt samme sted. En tommelfingerregel er at vælge et sted med stor erfaring, eller i det mindste hvor andre klienter har følt sig godt behandlet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *