Singlesex eller parsex – Hvad er bedst?

30. oktober 2012 Sex og samliv 0
Singlesex eller parsex – Hvad er bedst?

parsex

Går du glip af en masse fantastiske og frække one night stands, fordi du allerede har en at dele sengen og fjernbetjeningen med? Eller betydet det at ligge i ske en søvnig formiddag mere end du tror?

Denne artikel er et gæsteindlæg fra sexologen Christiane Nielsen. Hun vil komme nærmere ind på fordele og ulemper ved singlesex og parsex ud fra hendes egne livserfaringer.

[hr]

Hej mit navn er Christiane Nielsen, og jeg har fået æren til at kommentere lidt omkring singlesex kontra parsex. Jeg har tænkt mig at komme ind på mine egne erfaringer, og hvad jeg har oplevet i forhold til det foroven nævnte.

Singlesex fordele og ulemper

Da jeg lige var blevet single, oplevede jeg et af mit livs mest sexede og frigørende øjeblikke. Det var i en af de der vidunderligt berusende perioder, hvor man føler sig fri, liderlig og på jagt, efter at have droppet et undskyld-hvis-jeg-gaber langvarigt fast forhold.

Jeg var redaktør på et magasin for et mandebacaretshow og på turne med en gruppe mandestrippere. Jeg fik med andre ord penge for at være sammen med flotte, muskuløse fyre og skrive artikler om dem. Efter at have tilbragt et par aftener bag scenen, gad jeg ikke længere se den anden vej, når drengene skiftede kostume. Og jeg var blevet ret immun overfor al denne nøgne hud.

Bortset fra når det gjaldt Mark 🙂

Mark havde en krop som en græsk gud. I løbet af turneen opdagede jeg, at jeg var ved at blive forelsket i ha,. Nej stryg det: jeg opdagede, at jeg var bed at dø af begær. En aften var jeg lidt småfuld efter fire glas Chardonnay. Og efter showet var der ikke andre end Mark og mig i garderoben. Jeg spiller ikke genert her, men jeg er faktisk ikke til tilfældig sex.

[box type=”info”]Mænd bliver ikke grønne og får fråde om munden, hvis de ikke får et knald hver dag.[/box]

Men det var meget meget længe siden, jeg havde fået (god) sex, og jeg kendte efterhånden Mark ret godt, så han talte egentlig ikke som et one night stand, vel? Han var ved at klæde sig på, da han pludselig så mig i øjnene og holdt op med at tage tøj på. Jeg så ham lige ind i venstre biceps og tænkte… Op i røven! Op i røven med at være en pæn pige og opføre sig professionelt!

Vi nærmede os noget, der skulle have været et fantastisk tungekys, og englene begyndte at synge. Men pludseligt begynde de at kalde på mig – eller rettere nogen kaldte på mig. Og det var hverken Mark eller de forpulede engle (undskyld mit sproig :)) Det viste sig at være en af Marks venner, som tilfældigvis havde valgt netop dette øjeblik til at besøge ham, og hun var tilfældigvis vinder af Miss København og Miss Danmark de sidste to forgående år.

Og der stod jeg og smilede og tænkte:

“Hvor er det her ydmygende!”, mens jeg spekulerede over, hvor meget hun havde set, selvom der egentligt ikke var sket det helt store. Hvis du som læser er skuffet nu, så prøv lige at forestille dig, hvordan jeg havde det!!! Er det ikke ironisk, at det mest ophidsende øjeblik i mit liv overhovedet ikke indbefattede sex.

Men det er sådan set pointen, fordi singlesex handler om sekundet lige inden, det sker: øjeblikket, lige før du skal til at kysse/gå i seng med den person, du har fantaseret om i ugevis/månedvis/de sidste tre minutter.

singlesex

Hvorfor er det så ophidsende? Fordi du aldrig har prøvet det før. Og det er et (nok det eneste) punkt, hvor singlesex slår parsex med flere længder! Den største fordel ved singlesex er nyhedsværdien. Den største ulempe ved parsex er manglen på nyhedsværdien. Hvilket naturligvis er grunden til, at folk prøvet af få sig lidt ved siden af (og ender med at miste alting, fordi ingen har lyst til at dyrke sex med en løgner).

Læs: Sådan sætter du en kondom på

Det er også frækt. Selvom det nu er i orden at have one night stands, er der stadigvæk en lille stemme indeni os, som siger, at vi burde, hvilket selvfølgelig gør det endnu mere spændende. Det kan være meget ophidsende ikke at være følelsesmæssigt engageret: du kan sige frække ting, leve en fantasi ud, skrive højt, at loftet falder ned, for hvad betyder det, hvad partneren tænker om dig? Du er jo ikke til prøve på rollen som kæreste 🙂

På minussiden er tilfældig sex egoistisk: I er begge to ude efter at glæde jer selv, så sex bliver knald eller fald. Selv hvis det ikke er alt for dårligt, kan det stadig føles tomt og ligegyldigt bagefter, når du ligger ves siden af en, du ikke kender, og som du hellere ikke har lyst til at lære at kende.

Det er for øvrigt ikke kun kvinder, der føler sådan. Hvis du tror på, hvad de fleste siger, så foretrækker alle mænd at “flagre fra blomst til blomst” istedet for at falde til ro. Er det måske ikke rigtigt?

NEJ! Både mænd og kvinder vil leve i parforhold. Det er sandt, at mænd er bedre til at skulle sex fra kærlighed – de har mere øvelse i det, og det er socialt set mere accepteret. Det er desuden også sandt at mænd har flere partnere end kvinder har – skønt kvinderne er ved at komme efter det. Også det skyldes, at det er mere accepteret at mænd har flere elskere end kvinder har. Men her slutter forskellene mellem kønnene. Mænd bliver ikke “grønne” og får fråder om munden, hvis de ikke får et knald hver dag. Det gælder for begge køn. Din sexlyst afhænger mere af, hvor du befinder dig i dit liv, hvad du føler, hvordan du ser ud, og hvad du vil have, end at dit køn.

Parsex fordele og ulemper

parsex fordele

Engang jeg var forelsket, oplevede jeg et af mit livs mest sexede og frigjorte øjeblikke.

“Vent lidt, kan jeg læse dig skrive, at du lige har skrevet det samme om singlesex”? Det er helt korrekt.  Dette her var sammen med en helt helt særlig eks, og nu hvor jeg sidder og mindes, kan jeg pludselig ikke forstå, hvorfor vi slog op. Vi havde været kærester i cirka 8 måneder, og forholdet havde været på sit højeste.

Vi rørte hele tiden ved hinanden, længtes desperat, hvis vi ikke var sammen en nat, og vi fortalte hinanden tonsvis af de der ting-jeg-aldrig-har-fortalt-nogen-før historier. Men det bedste af det hele var, at vi havde et fantastisk sexliv. Hvis du slår op i en ordbog under “seksuel kompatible” vil du finde et billede af os.

[box type=”info”]Singlesex har måske sine fordele, men hvis man finder den rigtige partner, har parsex det hele.[/box]

Vi skubbede hinanden ud i ting, vi normalt aldrig havde prøvet, men vi vejede det op med tonsvis af romantisk se-hinanden-dybt-i-øjnene, kærligt, afslappende sex. Tilsæt en KÆMPESTOR skefuld kemi, og du er tæt på seksuelt nirvana. Jeg havde aldrig været forelsket før, jeg havde fået fantastisk sex før. Men jeg havde aldrig før dyrket så vidunderlig sex med en, jeg gerne ville giftes med.

Lad os tale lige ud af posen her: hvor tit finder man alle de ovenstående ting i én person? Nå ja, det varede ikke evigt, men det var alligevel en utrolig periode af mit liv. Singlesex har måske sine fordele, men hvis man finder den rigtige partner, har parsex det hele.

Du kan godt dyrke fantastisk sex med en, du ikke elsker. Men sex med en, du elsker giver ordet “orgasme” en helt ny mening. Jo mere sex du får, desto mere vil du have. Du får – eller burde få – orgasme tit og igen og igen. I kender hinanden så godt, at I ved hvilke knapper der skal trykkes på. Det afgørende er, at I har tillid til hinanden. Nogen er mest tilbøjelige til at prøve vilde ting med en fremmed, andre er mere åbne for at eksperimentere med en partner, de kender og som de stoler på.

Ulempen ved parsex er, at at man kan blive fanget i et mønster af dårlig sex. Hvis du er single og får dårlig sex, går du videre og prøver lykken et andet sted. Hvis du er gift eller i et parforhold sidder du i saksen. Og hvad der er endnu værre: du bliver tvunget til at gøre det, vi alle frygter:

At arbejde med forholdet!!! En anden af livets grusomme kendsgerninger er, at mens du ville have slået ihjel for at få sex på bestilling, da du var single, så er det ikke nær så tiltrækkende, når du bare behøver at vende dig om. Heldigvis opvejer fordelene mere end rigeligt ulemperne. Sikkert fordi par afprøver flere forskellige slags sex.

Foruden den op-og-hænge-i-lysekronen slag sex, som singler dyrker, får man også utrolig romantisk puttesex, hvor begge parter er ved at dø af grin, og sex hvor I pludselig stopper op, krammer hinanden og siger:

“Åh Gud, hvor jeg elsker dig!”


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *