Sådan finder du billigt internet til kæresten

05. februar 2013 Gaver 0

billigste internet til kæresten

Brokker din kæreste sig ofte over sit langsomme internet, eller ønsker om mobilt bredbånd når han/hun er ude af huset? Hvad så med, at glæde din kæreste med et nyt internet? Det vil helt sikker overraske og glæde din kæreste. Det kan fx være, at hun/han snart har fødselsdag – eller du kan også bare overraske vedkommende med en ny internet udbyder, uden der egentlig er en speciel anledning.

Men det er ikke helt lige meget, hvilket internet udbyder du vælger. Du må absolut ikke bare tage den første og det billigste. Du skal først klargøre hvad din kærestes behov er, og først herefter kan du finde den nye internet udbyder. Derfor er der her samlet en guide til hvad du præcis skal tænke over, når du skal købe internet til din kæreste. Skal du selv have en ny internet forbindelse, vil du også sagtens kunne bruge denne guide.

Mobilt – eller ADSL bredbånd?

Det første du skal klargøre, er, om det er mobilt – eller ADSL bredbånd som du skal købe. For kort lige at redegøre hvad forskellen er på de to internetforbindelser, er mobilt bredbånd en internet forbindelse der kobler sig på internettet via mobilmaster, og du kan derfor bruge den fra næsten alle steder i Danmark. ADSL bredbånd er derimod en internetforbindelse der kører igennem telefonkabler, og du har her ikke den samme mobilitet som et mobilt bredbånd – ADSL bredbånd er begrænset til, at du kun kan bruge det ét sted, fx dit hus, lejlighed mv.

Altså skal din kæreste kunne bruge det uden for hans/hendes hjem, skal det være mobilt bredbånd. Skal han/hun bare kunne bruge det derhjemme, er det ADSL bredbånd du skal vælge.

Hastighed

Når du har fundet ud af om det er mobilt – eller ADSL bredbånd du skal købe, er hastigheden det andet kriterie. Hastigheden afhænger af hvilke behov din kæreste har. For at klargøre det, kan du prøve at se filmen nedenunder.

Som det fremgår af filmen, har antallet af personer som skal bruge internettet, også en betydning for hvilken hastighed du skal vælge. Har din kæreste fx børn, eller er der andre personer i husstanden som også skal bruge internettet, skal du vælge en højere hastighed, end hvis din kæreste alene skulle bruge det.

Prisen

Nu skulle du gerne vide om det er mobilt – eller ADSL bredbånd du skal købe, og hvilken hastighed internetforbindelsen skal have. Så nu er det trejde kriterie, hvad din maksimums pris er. Her har mobilt bredbånd den fordel, at deres priser er noget billigere end ADSL bredbånd.

Visse abonnementer har en minimums periode på 6 måneder, og det kan blive en dyr gave, hvis du betaler for alle 6 måneder. Valgte du fx et abonnement til 149 kr. – vil det i alt blive næsten 900 kr. + evt. oprettelsesgebyr. Så derfor skal du fastlægge om du er villig til at give så mange penge, eller om du evt. blot vil give den første måned + evt. oprettelsesgebyr.

Data forbrug

Er det mobilt bredbånd du skal købe, har data forbruget også en vigtig rolle. Er det ADSL bredbånd du skal købe, er data forbruget irrelevant, da ADSL bredbånd har et ubegrænset forbrug af data. Ligesom hastigheden, afhænger data forbruget også af personens behov.

Du kan her se, hvor meget forskellige handlinger bruger af GB data – og ud fra det, bedømme hvor mange GB data din kæreste skal bruge.

  • 1 times surf (Facebook, BT o. lign.): 1,5-25 MB
  • Downloade en musikfil (fx MP3): 3 – 8 MB
  • Streame 1 times video på Youtube: 250-500 MB
  • Downloade en film: 700-1.500 MB

Du kan bruge følgende databeregner til at estimere, hvor meget data din kæreste skal have til sit mobile bredbånd.

Overskrider din kæreste forbruget af data, vil hastigheden ved de fleste udbydere blive sat ned til 0-64 Kbit/s – så din kæreste vil altså stadig kunne bruge internettet, selvom han/hun overskrider grænsen. Det er dog bare med en langsommere hastighed.

Men hvad så?

Nu når du har fået fastslået hvad din kærestes behov er, kan du nu prøve at finde en internet udbyder. Det kan dog tage sin tid, hvis du skal gå alle udbyderne igennem, og finde den udbyder som passer bedst. Den proces kan du gøre langt nemmere, ved at besøge hjemmesiden: Billigste-Internet.

Her kan du se en oversigt over de mange forskellige internet udbydere der er i Danmark, og du kan specifikt gå ind og sortere i dem (fx maksimums pris 200 kr., hastighed 10 Mbit/s osv.), så du kan finde den billigste internet udbyder, som passer til de behov som du har fastslået, at din kæreste har.

Er du i tvivl om noget, og har et spørgsmål? Så stil dem i kommentarfeltet nedenunder, så vil de blive besvaret så hurtigt som muligt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *