Sådan får du sparet op til en ekstra ferie

28. juni 2017 FERIE & FRITID 0
Sådan får du sparet op til en ekstra ferie

Er bankkontoen tom, netop som du allermest havde brug for komme væk fra den danske sommers regn og skyer og få en god tan, iskolde drinks på stranden og at flirte med en fransk tjener? Tjaa….der er desværre kun en ting at gøre;  begynd at spare sammen til en ferie i sensommeren! Hvis du holder igen med forbruget de næste par måneder, har du næsten penge til en hel ferie. Her får du opskriften på hvordan, du gør:

 

1) Spar penge på implusive køb

Hvis du gennemgår dine kontoudtog vil du sikker se, at de der spontane køb af tyggegummi, kaffe, is, frokost, og hvad du nu ellers lige craver på en dag, hurtigt løber op i mange penge på månedsbasis.  Det du skal gøre er at hæve et vist antal lommepenge, som du må bruge på ’snolder’ hver uge. Når pengene er brugt, må du ikke bruge mere.

Ligeledes skal du være bedre til at planlægge frokost, morgenmad og snacks hjemmefra. Alene udgiften til din morgenlatte på vej på arbejde kan du skære væk ved at investere i et termokrus og en mælkeskummer fra eksempelvis kaffeteriet.dk. Så kan du lave din egen kaffe to-go fra morgenstunden.

På frokostbudgettet er der ligeledes mange penge at spare, hvis du køber stort ind og laver frokost til hele ugen allerede om søndagen. Herved undgår du ikke bare at betale overpris for din frokost, du kan også bedre styre udenom fristelser, fordi du er sulten. Har du svært ved at spise noget om morgenen, så kan du igen sørge for, at du allerede om aftenen har pakket noget, du kan tage med på farten og spise, når sulten melder sig.

2) Køb på tilbud

Det er måske ikke særlig sexet at være tilbudsrytter, men ikke desto mindre kan du spare mange penge, hvis du holder øje med de gode tilbud og udsalg. Ikke mindst blandt fødevarer finder du hver uge tusindvis af tilbud på fødevarer, du spiser jævnligt. Hvorfor ikke købe stort ind og opbygge et lille lager?

Herudover bør du ligeledes planlægge din indkøb ud fra en madplan, så du ikke kommer til at købe mere, end du skal bruge. Det sammen med tøjudsalg. Gå på jagt, når butikker holder udsalg, hvilket de efterhånden gør 3-4 gange årligt. Hvis du laver en liste over, hvad du mangler, kan du gå målrettet efter det på udsalget og falder ikke så let for impulskøb.

 

3) Lav en madklub eller spis medbragt mad

Sommeren er en social årstid, hvor man bør udnytte alle de muligheder der er for at nyde vejret og de lange sommeraftner, før det igen går mod mørkere tider. Det harmonerer dog ikke altid med en tilværelse på budget – og dog. Der er ikke nogen, der siger, at man nødvendigvis får den bedste udsigt fra restauranten. Danmark er fyldt med naturskønne omgivelser, så hvad med at medbringe mad og kolde drikkevarer og sætte sig på et tæppe eller bænk ved vandet i stedet for?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *