Sådan bliver du miljørigtig
Vi hører ofte om den globale opvarmning, og andre fatale klimaforandringer hele tiden. Men hvad kan vi hver især være med at gøre, for at forhindre unødvendige forandringer? Vi har samlet en række tips til, hvordan du skaber en bæredygtig hverdag.
Stop madspild
Vi elsker alle god mad. Og det er i sig selv ikke noget problem. Problemet ligger i, når der købes for meget mad, som ender i skraldespanden. Det er en stor belastning for miljøet, når der bliver produceret for meget mad, som igen skal afskaffes. For at mindske madspild, så kan man melde sig ind i diverse grupper på de sociale medier. Her findes der et hav af sider, hvor der gives gratis ting væk. Så hvis du har lavet for meget mørbradgryde, så giv det væk til en nabo eller en anden i nød. Det kan være, at du ligeledes er heldig, og får et gratis måltid en anden dag. En anden idé til, hvordan man stopper madspild er madplaner. Prøv så vidt som muligt at planlæg, hvad du skal have af måltider i løbet af en uge. På den måde mindsker du impulskøb, og dermed også ting du smider ud.
Sortér dit skrald
Apropos mad, så sørg for at du sorterer dit skrald. Ved at sortere sit skrald, bliver der mere plads i skraldespanden, og så er det godt for miljøet, da der er meget af vores skrald, som kan genbruges. Så anskaf dig en skraldespand til organisk- og ikkeorganisk affald. Smid dine flasker ud i en glascontainer og dine batterier i specielskrald.
Lad bilen blive hjemme
Transportmidler er en af de helt store miljøsyndere, da disse udskiller en masse CO2. Så tag cyklen frem for bilen. På den måde får du ligeledes motion. Man kan også tage det offentlige transport i stedet for bilen. På den måde får du mere tid med frie hænder. Om du så bruger den ekstra tid på at arbejde, slappe af eller læse er helt op til dig.
Genbrug, det er smart
En anden måde at få en mere bæredygtig hverdag på er genbrug. Et godt tip er, at i stedet for at skifte computeren, når den kortslutter, så sørg for at få den repareret, eller giv den til en ven, som kan få gavn af den. Altså, reparér de ting som går i stykker, eller giv den til nogen, som kan drage nytte af dem.
En anden måde at genbruge på er at købe brugte møbler, byggemateriale og tøj. Ved at købe brugt, sparer du penge og får dertil et unikt udtryk i dit hjem, fremfor at have noget, som er allemandseje fra IKEA. En idé er når du skal renovere din bolig, eller blot ønsker en anderledes dør til dit soveværelse, så prøv at benytte brugte byggematerialer. På den måde får du noget, som ingen andre ejer og dertil sparer du en masse penge, da brugt byggemateriale koster en brøkdel af den oprindelige anskaffelsespris. Du kan læse mere om brugt byggemateriale lige her.