Praktiske foranstaltninger når I flytter sammen

27. november 2017 Bolig 0
Praktiske foranstaltninger når I flytter sammen

bo sammen? Der er mange praktiske foranstaltninger i forbindelse med en flytning, men hvis det er første gang I flytter sammen, er der et par ekstra praktiske opgaver som I skal have styr på. Vi har samlet et par af dem her.

Få styr på forsikringspapirer

Når I flytter sammen kan I også slå nogle af jeres forsikringer sammen og det er en stor fordel, da det giver jeg mulighed for at spare penge. Nogle par glemmer desværre at ændre på deres forsikringer, når de flytter sammen, men det er rigtig ærgerligt, da det bare ender med at tage en stor del af jeres budget. I kan fx nøjes med at have en indboforsikring, så I ikke skal betale to forsikringer.

Samtidig skal I også huske, at I kun behøver at betale en medielicens og en internetadgang osv. når I deler bolig. Det er vigtigt at huske at få styr på de udgifter, som I nu kan dele i stedet for at betale hver jeres.

 

Overvej om I skal have fællesøkonomi

Når I flytter sammen, skal I også overveje om I vil have fællesøkonomi. Fællesøkonomi er et stor skridt, og det er ikke altid en fordel. Men når I flytter sammen, er der mange udgifter, som I nu kommer til at deles om og det kan derfor være en god idé at lave en eller anden form for fællesøkonomi.

I kan fx oprette en fælleskonto, hvor I hver især indbetaler et fast beløb om måneden, og så kan I betale husleje, forsikring og andre udgifter via den konto. Samtidig kan I også købe mad, ting til rengøring og andre huslige indkøb via den konto, så I begge to betaler lige meget til de huslige ting. På den måde kan I have lidt fællesøkonomi, men uden at hele jeres økonomi bliver fælles.

 

Vær opmærksom hvis I skal have lån i banken

Skal I ud og købe bolig og derfor tage et lån i banken skal I være opmærksom på, at I ikke kommer til at hæfte solidarisk for gælden. Ved solidarisk hæftelse betyder det at en af jer kan komme til at hæfte for hele gælden, hvis den anden ikke kan betale.

Og det kan godt blive en ubehagelig situation at stå i, hvis I er gået fra hinanden og en af jer ikke har mulighed for at betale. Det er selvfølgelig ikke en rar tanke at tænke, men det er alligevel vigtigt at overveje.

 

Få hjælp til flytningen

Et sidste råd, til når I flytter sammen, er at få hjælp til flytningen, så I ikke står med alle de tunge møbler selv. I kan fx få hjælp af venner og familie men ellers kan I også overvej at leje et flyttefirma. I kan garanteret finde et flyttefirma nærheden af jer, om I så skal bruge et flyttefirma i Næstved, Kolding, Odense eller en helt anden by. I kan fx finde et flyttefirma på denne hjemmeside.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *