Overvejer du vinterbadning? Så læs her

11. marts 2019 Uncategorized 0
Overvejer du vinterbadning? Så læs her

En af de ting der har vundet meget frem indenfor de seneste år, er vinterbadning. Og med god grund, for der er mange gode grunde til at bade om vinteren. Her kan du læse lidt om hvad det egentlig gavner, at vinterbade. Og hvilke ting man skal huske, inden man begiver sig ud i det kolde eventyr.

Dette skal du huske

Det er ikke fordi det kræver en hel huskeliste, at komme i gang med at vinterbade. Men det er stadig koldt vand, som man har med at gøre. Derfor er der også nogle forholdsregler, som man bør tage. For det første er det en god ide, at melde sig ind i badelaug. På den måde har man nogle andre at bade med, og nogen som kan hjælpe en i gang. Derudover kan man på den måde også, bade flere sammen sådan man aldrig skal være utryg hvis der skulle ske noget. Derudover er det også en godt ide, at anskaffe sig en form for kåbe. Denne bruges til og fra vandet og saunaen, og hjælper til at holde lidt på varmen. Hvis man f.eks. besøge damask.dk og tjekke deres kimono fra Georg Jensen ud.

 Men husk nu lige meget hvad, bør du kun starte med at vinterbade hvis dit helbred er til det. Det kan derfor være en god ide, lige at rådføre sig med sin læge inden man springer ud i det. Men derefter kan du på alle tidspunkter af året, starte din nye hobby. Men du vil i starten kunne finde det en smule ubehageligt, men det er blot fordi at man skal vænne sig til kulden.

Hvad er vinterbadning egentlig godt for?

Det kan virke farligt, når man hopper ned i det iskolde mørke vand. Men vinterbadning har faktisk rigtig mange, gode virkninger på kroppen. For vinterbadningen giver kroppen et kuldegyd. Og lige præcis dette får blodkarrene i arme og ben, til at trække sig sammen. Og når de gør det, så strømmer alt blot ind mod de indre organer. Og specielt hjertet vil du kunne mærke det på, for det vil begynde at slå hurtigere.

Når man så kommer op af vandet igen, vil karrene åbne sig igen. Og blodet vil igen strømme ud, i arme og ben igen. Man skal se dette som en form for motion, for dine blodkar. Så det betyder at dit blodomløb, er blevet sat i gang. Og når du har et godt blodomløb, vil du også opleve at din krop generelt vil fryse mindre.

Hvis man spørger vinterbadere, mener du også at vinterbadningen er godt for andet. F.eks. at det giver godt humør. Dette skyldes ikke kun, at man kommer ned og møder andre vinterbadere. Men også, at man får mærket naturen rigtigt. Både duftene, følelsen, og alle andre sanser bliver stimuleret når man vinterbader.

Og også bagefter oplever vinterbadere en følelse af velvære. For du får et adrenalin sus når du hopper ned, i det iskolde vand. Men når du kommer op igen, har du fået fornyet energi. Og din krop og dit hoved, vil føles helt friskt og klart igen. Det er altid en god ide at have noget lækkert varmt og silkeblødt tøj på, når man kommer op fra vinterbadningen. På mollyogmy.dk kan du få varmt tøj i høj kvalitet og til en fornuftig pris.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *