Økonomi: Sådan bliver du en økonomisk stabil kæreste

17. april 2018 Scoretricks 0
Økonomi: Sådan bliver du en økonomisk stabil kæreste

Ville du også ønske, at du var lidt bedre til at spare op? At du havde lidt ekstra sidst på måneden? Eller at du måske havde råd til at invitere kæresten på den rejse, i har snakket om i så lang tid?

Sådan kan du forøge din opsparing:

De fleste ved det ikke, men faktisk kan næsten alle spare op hver måned, næsten lige meget hvad din indkomst ligger på. Ofte gør vi det ikke, fordi vi er utålmodige eller synes det er små ubetydelige beløb der kan spares op ad gangen.

Næste gang du skal ind og shoppe, så overvej lidt nærmere om du har brug for det du køber. En god øvelse, er at hver gang du køber et stykke tøj til 200 kr. Skal du ligge 20 kr. Over på din opsparing. Køber du noget til 400 kr. Skal du ligge 40 kr. På din opsparing. Dette virker måske som små beløb, men over tid, afhængigt af hvor meget du shopper selvfølgelig, bliver det til gode beløb.

Er du mere en lystig cafe-gænger? Det er også super hyggeligt, men halvdyrt. Tricket her, er måske at skære én kop kaffe fra hver 14. dag til en start. Det bliver alligevel til 60-80 kr. om måneden ekstra på opsparingen. Mange steder kører de også med kaffekort. Køber du sådan et kort, sparer du måske en kop kaffe, du i sidste ende alligevel ville have betalt penge for. Smid dem på opsparingen!

Et andet og rigtig godt råd, er at sætte en automatisk overførsel på din bankkonto i starten af hver måned. Når du får udbetalt din løn, så lav en automatisk overførsel til din opsparing på måske 5-10% af din løn. Det er ikke et beløb du formentligt vil mangle i hverdagen, men et beløb der kan gøre en stor forskel på din opsparing.

Det er de små ændringer i hverdagen, der gør den store forskel. Det bliver sjovt at spare op, og det bliver lidt en konkurrence at se, ”hvor meget kan jeg få sparet op i denne uge?”

På et år kan de små besparelser hurtigt løbe op i 5-8.000 kr. Som du kan bruge på drømmerejsen eller selvforkælelse til dig og kæresten.

Skal du sætte endnu mere skub i din opsparing – så skal den investeres?

Lær begrebet renters rente at kende, og begynd at investere din opsparing. Renters rente er et vildt begreb. Det er det, der gør at din opsparing på 8.000 kr. om året bliver til over 350.000 kr. på 20 år med en rente på 7%.

Rigtig god fornøjelse med opsparingen!

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *