Nyt køkken – det skal du huske

11. august 2020 BOLIG & DESIGN 0
Nyt køkken – det skal du huske

At købe nyt køkken er for de fleste en sjælden oplevelse. Typisk er det ikke noget man gør mere end én gang, og derfor skal det tænkes ordentligt igennem, for at sikre det bedste resultat. Der er mange ting der skal overvejes og derfor er her en guide til nogle af de vigtigste ting, som du skal huske på, når først beslutningen om at købe nyt køkken er taget.

Planlægning

Først og fremmest er det vigtigt at planlægge så meget som muligt, før du går ned i butikken. Det er nemt at blive fristet når først du står over for nogle af de mange spændende nye muligheder. Det er især vigtigt at fastlægge et budget på forhånd. Grunden til at mange køkkenprojekter bliver dyrere end beregnet, det skyldes typisk en mangel på et fast budget kombineret med forhastede beslutninger.

Når der er fastlagt et budget for projektet, så kan du begynde at undersøge det omfattende køkken-marked. Det er helt normalt at være i tvivl om, hvor du skal begynde. Det kan derfor være en god ide at starte på nettet, hvor det er nemmere at danne sig et overblik over, hvad der kunne passe bedst til dig og dine behov. En af de hjemmesider der er et besøg værd er Nyvo.dk, der har et bredt udvalg af hvidevarer og andet udstyr til køkkenet og hjemmet.

Vaner

I forhold til ældre køkkener, så vil mange kunne nikke genkendende til, at de sjældent var særlig gennemtænkt, især i forhold til indretningen. Specielt arbejdshøjden på køkkenbordet er noget, der i dag er blevet en del anderledes. Før i tiden var der en tendens til relativt lave køkkenborde, hvilket der heldigvis er rettet op. Typisk anbefales det som huskeregel at gå efter en højde på omkring 90-92cm.

Ud over arbejdshøjden på køkkenbordet, så bør du tænke over generelle køkkenvaner, altså hvordan du bruger og bevæger dig i dit køkken. Ved at have gjort dig tanker om dette på forhånd, så øger du chancen for at oplevelsen i dit fremtidige nye køkken bliver markant bedre.

En populær nyere løsning er at lave en ”ø” i midten af køkkenet. På den måde får man rigeligt med bordplads, samtidig med at komfuret kan placeres ved vægen. Det betyder dermed også, at installeringen af både komfur/kogeplade og emhætte bliver markant nemmere. Sidst er det vigtigt at tænke over stil/design. Det bedste råd i den sammenhæng er at gå efter noget ”tidløst” med lyse farver og rene linjer.  

Fremtidens hjem

Ud over de løsninger, som findes i dag, så begynder digitaliseringen af vores hverdag også at påvirke måden der tænkes udstyr til hjemmet på. Det nyeste skud på stammen er såkaldte SMART-løsninger, der gør det muligt at styre mange af tingene i sit hjem via en app på mobilen. Det er dog stadig relativt nyt, men det er næsten sikkert, at du i fremtiden kan forvente flere af denne slags løsninger.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *