Kryds din ‘bucket list’ af i Malaysia

13. februar 2018 Rejser og udflugter 0

Ved du ikke helt, hvad en såkaldt bucket list er? Konceptet svarer til en liste over ting, du bare må se, gøre eller prøve, før du dør. Der er rigeligt med ting at krydse af i Malaysia – også ting, du måske ikke troede, du burde prøve, før du engang stiller træskoene. Du får kort sagt en liste over fede, sjove, seje og overraskende ting, du skal se og prøve på din rejse i Malaysia, før du rejser hjem. God fornøjelse!

En vild tur på Selangor

River rafting på Selangor-floden er en klassisk ting at sætte på sin Malaysia-bucket liste. På engelsk kaldes det ‘white water rafting’, fordi vandet skummer op og bliver hvidt på grund af stærk strøm. River rafting er en fantastisk oplevelse, der giver et hurtigt bankende hjerte og fornyet energi. I en raft handler det om at samarbejde med dem, du sidder sammen med. I skal samarbejde om at få raften godt afsted oven på den stærke strøm. Når det pludselig går brat nedad over en kant på et vandfald, gælder det om at holde godt fast og være forberedt på at blive våd uanset hvad. Selangor-floden strækker sig fra den østlige side af Malaysia til den vestlige og løber dermed på tværs af halvøen.

Prøv en TriShaw

Ved du ikke, hvad en TriShaw er? Efter en tur til Malaysia bliver du nødt til at kunne forklare alle og enhver, hvad en TriShaw er. På godt dansk svarer det til en cykeltaxa, der kan fragte to personer alverdens steder hen. De er populære i den tætbefolkede by Kuala Lumpur, men er mange steder i Malaysia heller ikke et sjældent syn. I de større byer er cykeltaxaen genial at komme rundt i, da transporten ofte går hurtigere. Samtidig er det en sjov både at se byen på, eftersom du har et bedre udsyn, og fordi du er i gadeplan, når du kører rundt. Prøv en TriShaw og bliv overrasket over, hvor stærke cykeltaxa-chaufførerne er.

Kig på skildpadder

I Terengganu og Pahang får du en unik mulighed for at kigge på skildpadder. Om natten kommer skildpadderne op på stranden for at lægge æg, og her ligger æggene, indtil skildpadde-babyerne er klar til at klatre ud af skallen og trille ned langs stranden for at prøve kræfter med vand for første gang. Uanset om du er der for at se babyerne eller de voksne skildpadder, er det et usandsynligt rørende øjeblik, der giver indblik i skildpaddernes naturlige rytmer i naturen. Snyd ikke dig selv for at stoppe op og opleve naturen og dyrerigets finurlige livscyklus, der står i skarp kontrast til de pulserende storbyers hektiske energi.

Besøg en ildflue-nationalpark

Hvis du har været på ferie i Italien, har du måske også været heldig at spotte en ildflue en enkelt gang. I Malaysia er der endnu større mulighed for at opleve de små, lysende flyer, der lyser op midt om natten. Særligt i Kuala Selangor, hvor ildflue-nationalparken Kampung Kuantan ligger, kan du virkelig komme helt tæt på ildfluerne. Det magiske syn, du bliver udsat for om natten, er et fantastisk og filmisk øjeblik, som kan være romantisk at opleve sammen med din kære. Tag en tur rundt i nationalparken for at opleve det lysende net af ildfluer, der udfolder sig som tusindvis af smukke lyskæder i en kæmpe skov.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *