Juridiske områder i skal overveje, når i bliver gift

28. januar 2019 Tips 0
Juridiske områder i skal overveje, når i bliver gift

At blive gift er en skøn begivenhed i ens liv. Det er her, man siger ja til at være sammen med et andet individ resten af livet. Men man skal passe på med at blive blind af kærligheden til den anden, da der er nogle juridiske ting, man også skal have styr på i denne proces.

Ægtefællebidrag

Det første element som i skal have styr på, når i siger ja til hinanden ved alteret, er ægtefællebidrag. Ægtefællebidrag betyder, at i har pligt til at forsørge hinanden økonomisk. Det kan derfor være en god ide at analysere jeres privatøkonomi, og danne jer et overblik over, hvordan jeres økonomiske situation ser ud i tilfælde af arbejdsløshed eller længerevarende sygdomsforløb. En godt tip er også at sørge for at begge parter er med i en A-kasse, så i er sikre på at få støtte, hvis en af jer mister jeres job.

Formuefællesskab

Et andet parameter i skal have i tankerne, når i bliver gift, er formuefællesskab. Det betyder, at når i er blevet gift bliver alle jeres ejendele og formue lagt sammen. Dette kan kun blive et problem, hvis i skilles. Da over halvdelen af de gifte par vælger at gå fra hinanden, skal i sørge for at sikre jer, at i hver i sær står bedst muligt i tilfælde af en skilsmisse. Selvom det er en træls tanke at have i hovedet, når man står midt i en forlovelse, så er det bare en nødvendighed.
Hvis i har ejendele eller en formue som i ikke ønsker skal være en del af dette formuefællesskab, er det vigtigt, at i opretter et særeje. Dette særeje er kun gældende, hvis der bliver lavet et tinglyst ægteskab, hvor dette særeje fremgår tydeligt.

Livsforsikring

En livsforsikring er nok det sidste man ønsker at tænke på midt i et bryllup, men det er altså den perfekte mulighed for at få styr på disse ting. Det er vigtigt, at gør jer nogle overvejelser omkring, hvordan i vil være sikret, hvis en af jer uheldigvis dør tidligt. I kan sikre jer på mange måder, men vi anbefaler, at i tegner en ægtefællepension. Det betyder kort sagt, at enkemanden eller enkekonen får en månedlig udbetaling, som kan gøre livet en smule lettere. I kan også overveje at tegne en livsforsikring, så den tilbageværende får et stort beløb i tilfælde af at den anden dør tidligt.

Vi håber, i kunne bruge disse tips til at få noget viden omkring de juridiske spørgsmål, som man skal overveje, når man skal giftes.

Ellers skal i bare huske at nyde hinanden og jeres bryllup.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *