Guide: 3 tips til når du flytter sammen med drømmekæresten

28. januar 2019 Bolig, Tips 0
Guide: 3 tips til når du flytter sammen med drømmekæresten

Har I endelig besluttet jer for at flytte sammen? Så er der lige et par ting I skal huske at tænke på. Vi har her lavet en guide, hvor I kan læse om nogle af de vigtigste ting som I skal snakke om inden I tager springet og flytter sammen.

Vil I have fællesøkonomi eller hver jeres konti?

Det vigtigste I skal have snakket om inden i flytter sammen, er hvordan I vil forholde jer til jeres nye økonomiske situation. Der er mange delte meninger når det kommer til dette spørgsmål.

Nogle mener at det er en selvfølge at have fællesøkonomi, når nu de alligevel kommer til at have en masse delte udgifter. Andre mener at de penge de tjener er deres egne og at de ikke skal deles.

Der er mange måder I kan løse dette problem på. Hvis I vil have fællesøkonomi, kan I nemt snakke med jeres bank om dette. Vil I dog ikke have fællesøkonomi er der også løsninger på dette.

I kan f.eks. have 2 delte kontoer som i hver især overfører et fast beløb til hver måned. 1 konto til jeres fælles faste udgifter og 1 konto til jeres fælles mad, rengøringsmidler osv.

Hvilken slags bolig skal i flytte ind i?

I skal finde ud af om I vil bo i en lejebolig eller om I vil købe en ejer- eller andelsbolig.

Vælger i at købe en ejer- eller andelsbolig, vil det være en god ide, hvis i rådføre jer med en boligadvokat.

Hvis forholdet er meget nyt, kan det være en god ide at starte med at flytte i en lejebolig. I en lejebolig kan I meget nemmere komme ud af kontrakten igen, hvis nu I fandt ud af at det ikke lige skulle være jer to alligevel.

Ifølge Protica Group, som er et investeringsfirma som primært investere i ejendomme, er der også en meget stor stigning i ejendomsprojekter, hvor der bliver bygget lejeboliger. Disse ejendomsprojekter, bliver primært opført i Københavns forstæder.

Få styr på papirerne

Når I har besluttet jer for hvor I skal flytte hen sammen, vil det være en god ide at få styr på papirerne. I skal gerne begge to stå på lejekontrakten hvis det er en lejebolig.

Hvis den ene part flytter ind i den andens ejerbolig, kan det være en god ide at lave en erklæring, hvori der står at den som flytter ind, har en opsigelsesvarsel på f.eks. 3 måneder. Ved at gøre dette undgår I at ejeren af boligen kan smide samleveren ud uden varsel.

Køber I en lejlighed sammen, vil det ligesom ved lejeboligen, være en god ide hvis begge navne står på ejebeviset.

Du er ved at læse dette, forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvad du skal huske at få snakket med din kæreste om, inden i tager det store spring og flytter sammen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *