Gode råd til at flytte sammen og blive gift, som du måske ikke lige havde tænkt over

24. april 2018 Sex og samliv 0
Gode råd til at flytte sammen og blive gift, som du måske ikke lige havde tænkt over

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det får kærligheden til at blomstre. Det får mange kærestepar til at tænke over, om de skal flytte sammen og måske endda giftes. Her får du nogle gode råd, som du måske ikke havde tænkt over.

Når man flytter sammen med sin udkårne, er der mange ting at tænke på. Herunder hvordan boligen skal indrettes, hvilke ting I skal have købt, og hvad I allerede har i forvejen. Det samme gør sig gældende, når man skal giftes, da der også her er mange sjove ting at tage stilling til. Men det er en rigtig god idé at få styr på alt papirarbejdet, så I undgår fremtidige konflikter.   

Hvorfor er en samejeoverenskomst en god idé?

Det første råd omhandler en såkaldt samejeoverenskomst. En samejeoverenskomst, også kendt som samejekontrakt, er en aftale indgået mellem to personer, der ejer fast ejendom sammen, men som ikke er gift. Sådan en aftale giver jer mulighed for f.eks. på forhånd at beslutte, hvordan et eventuelt overskud skal fordeles mellem jer, hvis I en dag skal sælge jeres bolig. En samejeoverenskomst giver jer derfor tryghed og klare rammer i tilfælde af konflikter og kontroverser, som giver jer begge forhøjet sikkerhed for den økonomiske investering, som I gør jer.

Har I tænkt over at lave en ægtepagt?

Det andet råd handler om ægtepagt. Går det hele som smurt mellem jer, og I har besluttet jeg for at blive gift? Så kan det være rigtig fornuftigt at lave en ægtepagt. Når man bliver gift, får man nemlig det, der kaldes for et formuefællesskab. Det betyder, at I deler alt, hvad I ejer. Hvis en af jer derfor har noget af værdi, som I ikke ønsker at dele med den anden, kan I oprette en ægtepagt. Denne aftale kommer kun i spil, i tilfælde af at I bliver skilt, da jeres bodele skal deles mellem jer. Dermed er I sikret mod kontroverser og i værste tilfælde skifteretssager, da I på forhånd har aftalt, hvordan jeres bodeling skal foregå, så I ikke er i tvivl om, hvem der ejer hvad.

Som opsummering gælder en samejeoverenskomst for to parter, der ikke er gift. Det kan for eksempel være et kærestepar, venner eller familie. Hvorimod en ægtepagt gælder for ægtefæller. Begge former for aftaler giver sikkerhed og faste rammer.     


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *