Giv dit hus en make-over til vinter

08. november 2018 BOLIG & DESIGN 0
Giv dit hus en make-over til vinter

Den danske vinter byder på meget forskelligt vejr, og ofte kan det barske vejr lave skader på dit hus, hvis det ikke er forberedt på blæst, regn, slud og frost. Læs med her hvordan du giver dit hus en make-over og undgår skader i vintertiden.

Hvordan skal du forberede din bolig til vinteren?

Dårligt vejr slider på dit hus, specielt, hvis det ikke er blevet vedligeholdt og forberedt på potentielle snebyger og kraftig blæst. November er sidste udkald for at give din bolig en make-over så det er ikke får skader af det hårde og kolde vintervejr.

Der er flere slags skader, som kan komme på dit hus i løbet af vinteren, hvis slitage eller småskader ikke repareres. Derfor er skal du vedligeholde din bolig, specielt i tørre og frostfri perioder som er bedst til udvendig istandsættelse.

Pas på din facade

Overordnet set er det er vigtigt at du undersøger om facaden på dit hus har revner, hule lyde eller andre tegn på slid, som skal forbedres for at undgå fugt- og frostskader.

Typen af facade kan kræve bestemte behandlinger, alt efter om facaden er lavet af træ, mursten, puds eller murværk, og i hvilken måned du forbedrer skaderne. For eksempel er det bedst at reparere på malede facader fra maj til oktober, fordi fugtigheden i træfacaden ikke må være over 18%.

Desuden skal du tjekke gavl og sokkel for sprækker og sørge for at der ikke er råd i eventuelle bræddebeklædninger.

Tjek din tagrende

Efteråret betyder nedfaldne blade og fyrrenåle, som kan stoppe din tagrende til. Det kan få vandet til at løbe over og i værste fald få fugt til at ophobe sig i underliggende konstruktioner, hvilket kan skabe frostsprængninger.

Derfor skal du rense tagrender for skidt og sørge for at der er hældning ned til nedløbsrøret, så vandet kan løbe ud.

Isolér dine vinduer og døre

Hvis dine vinduer og døre er nedbrudte, bør de udskiftes, og hvis de er opfugtede skal de behandles i god tid for at klare fugt. Du skal desuden undersøge om dine vinduer trækker og slipper kold luft ind, hvilket øger dit energiforbrug.

Det kan betale sig at investere i vinduer og -døre, som isolerer og forbedrer dit energitilskud. Du kan hyre en håndværker til arbejdet og bestille materialerne her for at få dem direkte fra fabrikken til en god pris.

Husk taget og skorstenen

Når du undersøger dit tag, bør du ikke kravle på det men tjekke forholdene enten fra en stige eller ved at bruge en kikkert. Du skal undersøge om tagstenene sidder løst eller er utætte og omgående skifte tagsten, der er defekte eller gået i stykker.

Desuden skal du undersøge om skorstenen har revner, løse sten, defekte inddækninger samt om toppen sidder fast.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *