Går du med flyttetanker?

11. juni 2018 BOLIG & DESIGN 0
Går du med flyttetanker?

Skal du af den ene eller anden grund flytte, kan en roomate være en oplagt mulighed. Her følger nogle fordele ved det at vælge en roomate frem for at flytte alene. Derudover følger også gode råd i forhold til flytningen.

Roomate?

Det er værd at overveje, om man ønsker at bo alene, eller om en roomate kan være en god idé. Der er mange, der har fordomme til det at have en roomate. Men i mange tilfælde er det nemmere at finde en, der udlejer et værelse i en lejlighed, end at finde noget på egen hånd.

Der er mange fordele ved at bo med en roomie. For det første hænger man ikke ene på alle udgifter. Man deles om huslejen, internet, tv og andre faste udgifter, som man ellers ville have siddet med alene. Udover at deles om den økonomiske del, er man med en roomate også to om de sure pligter som rengøring. Dermed er det hurtigere overstået, og så er der ekstra tid til sjov.
En roomate er også en god idé, hvis man flytter til en ny by, hvor man ikke kender så mange. Derfor kan det være rart at bo med en. Er man heldig møder man også roomatens venner, og man kan derfor udvide sit netværk derigennem.

Gode råd

Er man heldig at blive kaldt til samtale hos en mulig udlejer, skal man sørge for at gøre et godt førstehåndsindtryk. Da der er mange om buddet, kan man ikke vide sig sikker, før man har en underskrevet lejekontrakt. Det er vigtigt, at man har god kemi med udlejeren, og her er det en god idé at mærke efter sin mavefornemmelse. Man bør tale om, hvorvidt udlejer blot ønsker en formel udlejer-lejer relation eller om der er mulighed for et venskab. Det er nemlig ikke alle udlejere, som ønsker at få en ny ven med i udlejningen, men man kan være heldig, hvis det er dét man søger. Det er derfor vigtigt at forventningsafstemme inden en mulig indflytning. Er den ene part typen der holder fest hver weekend, hvor den anden ønsker fred og ro, er det muligvis heller ikke det ideelle match. Det er derfor vigtigt at være ærlig til diverse samtaler, så man opnår det bedst mulige match.
Det er ikke altid nemt at finde bolig til leje, da efterspørgslen er stor. Du kan med fordel læse mere her.

Store flyttedag

Man kan godt risikere, at en flytning bliver ret dyr. Ofte er man nødsaget til at købe nye møbler, når man skal flytte. En billig løsning på dette er IKEA, som byder på lidt af hvert til overkommelige priser. Derudover findes der også en del genbrugsbutikker, hvor man nemt kan finde brugte møbler i fin stand til billige priser.

Har man venner eller familie med bil og trailer, kan man med fordel droppe flyttefirma, da det ofte er her en del af omkostningen ligger. Familie og venner hjælper sikkert glædeligt til, når man flytter i nyt hjem, og ellers kan de sikkert altid bestikkes med pizza og øl som tak for hjælpen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *