Fit together is fit forever – træn med kæresten

05. februar 2015 De 100 kærestetips 0
Fit together is fit forever – træn med kæresten

I har måske set de søde videoer på Facebook med par der træner styrketræning sammen? De der videoer med par der kysser, mens de laver armhævninger; med par der løfter hinanden som vægte osv.? Det kan også være, I kun har set de sjove videoer, hvor det går helt galt? Det er ikke så vigtigt, om I har set videoerne eller ej, for pointen er såmænd blot, at det kan være en rigtig god idé at træne sammen med kæresten.

Ved at træne sammen kan I nemlig ”løfte” jeres kærlighed til et helt nyt niveau.

Par som sveder sammen, forbliver sammen

crossfit kæresteri

Mere og mere research peger nemlig på, at par som sveder sammen rent faktisk også bliver sammen i længere tid og er mere tilfredse med deres forhold. Helt konkret siger forskningen, at par som træner sammen:

  1. Er gladere for deres forhold. Studier viser, at man bliver mere forelsket i sin partner og gladere ved sit forhold, hvis man har deltaget i en eller anden form for fysisk aktivitet eller udfordring sammen med sin kæreste (Aron, Norman & Heyman, 2000). Ved at dele en sportslig målsætning med kæresten – eller blot ved at gå i træningssalen sammen én eller flere gange om ugen – kan man ganske enkelt styrke romantikken i sit forhold.
  1. Har mere effektive træningspas. At tilstedeværelsen af andre under din træning påvirker din motivation og ydeevne, er et psykologisk koncept der har eksisteret i rigtig lang tid (Zajonc, 1965). Derfor vil det sandsynligvis påvirke din træning positivt, og gøre dig hurtigere, stærkere og mere energisk, hvis du tager din kæreste med til træning – også selvom du ikke lægger mærke til det i øjeblikket. Det skal dog siges, at det kan have modsat virkning på trænings- og læringseffektiviteten, hvis du forsøger at udføre helt nye øvelser, som du aldrig har lavet før, mens din kæreste kigger på. Derfor kan det anbefales at undgå øvelser, hvor du føler dig som Bambi på glatis, når du træner med kæresten – medmindre I er sammen om at lære det nye.
  1. Er mere forelskede. Træning og fysisk aktivitet giver fugtige håndflader, hurtigere puls og åndenød, hvilket OGSÅ er symptomerne på forelskelse og ophidselse. Et studie viser interessant nok, at symptomerne ligner hinanden så meget, at fysisk aktivitet ligefrem kan fremkalde fysisk ophidselse og forelskelse (Dutton og Arron, 1974). Det får dig kort sagt til at fremstå mere attraktiv i din kærestes øjne, hvis I bøjer vægtstænger og laver burpees sammen.
  1. Opnår deres træningsmålsætninger. Det bliver nemmere at opnå jeres mål, hvis I betragter dem som fælles projekter, da I så kan hjælpe hinanden med at opnå dem. Et nyligt studie konkluderede, at mænd som har koner/kærester der bakker op om deres træning, engagerer sig mere i træningen (Skoyen, Blank, Corkery og Butler, 2013). Ved at dele den mentale byrde det er at gennemføre et træningsprogram eller opnå en træningsmålsætning, øger I sandsynligheden for, at det lykkes (Fitzsimons og Finkel 2011).
  1. Har et stærkere følelsesmæssigt bånd. At træne sammen bliver tit en ubevidst koordination af handlinger. F. eks løfter I måske lige mange gentagelser, holder lige lang pause i vægttræningen, kaster medicinbolde frem og tilbage mellem hinanden o.l. Det skaber en kontakt og en mimik imellem jer, som styrker jeres følelsesmæssige bånd. De fleste par som træner sammen beretter i hvert fald hyppigt, at de føler sig tættere forbundet med deres partner, hvis de har gennemført en træning sammen.

For at opsummere:

Træning er en unik mulighed for at dele et vigtigt aspekt af jeres liv med hinanden. Det er en rigtig god mulighed for at lave noget sammen der styrker såvel helbred som parforhold.

Hvilke(n) sportsgren(e) er de(n) bedste at lave sammen?

Der er som sådan ikke nogle sportsgrene der er bedre end andre. Det er blot vigtigt, at I finder en sportsgren, som I kan udføre sammen, og som I begge kan gå op i.

Det kan imidlertid være svært at finde den perfekte sportsgren at lave sammen, fordi kvinder typisk favoriserer kardiotræning, mens mænd typisk hælder mere til styrketræning. Det kan derfor anbefales, at I kombinerer de to elementer, hvis I prøver at lave træning sammen. Alternativt kan I også kaste jer over crossfit der har elementer af både styrke- og kardiotræning og derfor er en meget velegnet ”parsport”.

En anden fordel ved crossfit er, at I aktivt kan bruge hinanden i træningen, f. eks ved at assistere under vægttræningen eller ved at kaste med medicinbolde o.l. At bruge hinanden på den måde i træningen kan virkelig styrke jeres følelsesmæssige bånd og jeres parforhold generelt.

Tror I, at crossfit er en sport for jer? Så kan I læse mere om sporten her.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *