Få mere overskud i hverdagen

Få mere overskud i hverdagen

Mange danskere har en travl hverdag, hvorfor mange føler sig stressede fra tid til anden. Har man meget travlt, kan små ting, som at lave aftensmad eller gøre rent pludseligt virke som store, tidskrævende ting, som man negligerer til fordel for at koble af efter en presset dag. Vi bringer her gode råd til at få mere overskud i hverdagen. 

Beslut dig for hver dag, at du er i et godt humør

Mange danskere tænker: ’åh nej’, når deres vækkeur ringer om morgenen. Den irriterende ringende tone er et tegn på, at endnu en hektisk dag skal begynde. Har man en travl hverdag, kan det virker uoverskueligt at stå op, for at stresse rundt hele dagen. For det første kan man skifte til en mere behagelig alarmtone, så man ikke bliver revet ud af sin drøm til en forfærdelig sirene-alarm-lyd. Dette kan allerede være et godt skridt på vejen til en bedre morgen, og heraf en bedre dag. Ydermere skal man beslutte sig for hver morgen, at man er i et godt humør. Selvom man kan se frem til en travl dag, er det en god idé at starte morgenen med et smil og god energi, fremfor at være negativ over alle de ting, man skal nå.

Planlæg, planlæg, planlæg

Mange danskere føler sig stressede fordi de ikke føler, de har tid til alt ting, og fordi de ikke er forberedt på uforudsete hændelser. Vores bedste råd er at planlægge sin tid. Når man stresser, er det som oftest fordi, man har mistet overblikket. Derfor bør man planlægge sine dage nøje i forhold til arbejdsopgaver, men også huslige pligter. Man skal sørge for også at planlægge ’luft’ i programmet. Det vil sige, at man afsætter tid, men ikke til en bestemt opgave. I denne planlagte tid, vil man have tid til eventuelle uforudsete hændelser, så de ikke ødelægger tidsplanen. Ydermere kan man bruge denne ledige tid til at indhente det forsømte, hvis man er kommet bagud. Er det ikke tilfældet, kan man arbejde fremad, så man fremadrettet har god tid.

En nem hverdag

De ovenstående råd fokuserer meget på en travl hverdag primært i forhold til travle arbejdsopgaver. Når man har haft en travl dag på jobbet, føler man for at koble af, når man kommer hjem. Dette resulterer så i, at man negligerer huslige opgaver. Det er en god idé også at planlægge huslige opgaver med i planlægningen, så man ved, at man skal støvsuge, handle og lignende når man kommer hjem. Har man svært ved at finde tid til at handle ind, kan man med fordel bestille måltidskasser – se mere her. Man bør ikke planlægge huslige ting til hver eneste dag, men ligesom med ’luft’ i programmet med hensyn til arbejdsopgaver, bør man planlægge ’luft’ i programmet i forhold til huslige opgaver. Dette kan man med fordel bruge på at koble af fra arbejdet, så også dette bliver en prioritet.
Hvis man følger overstående råd, kan man sikre sig selv et bedre overblik over hverdagen. Det gør også, at man kan forholde sig mere positivt, hvorfor man også får mere energi og overskud i hverdagen – på trods af travlhed.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *