Er forholdet kulsejlet? Sådan kommer I fra hinanden så smertefrit som muligt på boligfronten

Er forholdet kulsejlet? Sådan kommer I fra hinanden så smertefrit som muligt på boligfronten

Det er ikke altid, at alting går, som man ønsker, og dette gælder desværre også for forhold. Står du nu i den ærgerlige situation, at du og kæresten er på vej fra hinanden, så kan vi forhåbentlig guide dig gennem en lidt nemmere tid på boligfronten. For selvom det kan virke uoverskueligt pludseligt at skulle af med boligen, så behøver det ikke være helt så galt – ikke hvis I får hjælp, vel at mærke. Læs med her og få gode råd til, hvordan I kommer nemmest gennem krisen.

 

Få vurderet og solgt jeres bolig

Der er utrolig mange ting, der spiller ind, når det handler om, hvad din bolig kan sælges for. Det bedste I kan gøre er derfor at finde en professionel, lokal ejendomsmægler, der kender markedet og ved, hvad der er populært i netop jeres område. Ejendomsmægleren kigger på flere ting, når han vurderer. Ting som for eksempel størrelse, indretning, boligtype, placering og kvalitet spiller en stor rolle. I kan naturligvis hjælpe til for at få boligen op i værdi. Sæt den eventuelt lidt i stand inden i sælger, hvis der er lidt hængepartier. Det koster ikke det store for jer, men det kan vinde en del knaster i det lange løb.

 

Få fat i en boligadvokat

Selvom I i teorien ikke længere er et par, skal I huske, at det ved boligsalg hedder køber vs. sælger. I bør derfor alliere jer med en boligadvokat, der kan varetage jeres interesser, hvilket vil give jer en fordel som sælgere. I kan finde hjælp her. Boligadvokaten kan hjælpe jer med alle vigtige dokumenter såsom skøde, advokatforbehold, tinglysning og meget mere. Ting som disse kan muligvis synes som uskyldige, men ikke desto mindre er det de ting, der kan forvolde allerstørst skade ved forkert behandling.

 

Bliv enige

Selvom det er svært, og I måske mest har lyst til at lukke døren og aldrig snakke igen, så er det nødvendigt, at I bliver enige om det hele. Hvem skal have den finde skænk i entréen, og hvem skal have spisebordet og stolene? Hvis I er splittet op i stor fjendskab, kan det tilmed være nødvendigt at lave kontrakt på de største ting, som I begge skriver under på, når I er kommet frem til en løsning. På den måde kan den ene part ikke komme tre måneder senere og erklære sig snydt og uenig, hvilket blot ville forvolde endnu mere skade.

Også omkostningerne skal I være enige om. Indtil boligen bliver solgt, hænger I stadig på udgifterne til den. I skal derfor tale om, hvordan disse omkostninger skal deles mellem jer, og er det nødvendigt, så skriv også under på denne del.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *